Stiri de ultima ora

Lungmetrajul The Favourite este lider în topul nominalizărilor la Critics Choice Awards 2019

Lungmetrajul  The Favourite  este lider în topul nominalizărilor la Critics  Choice Awards 2019
Cultura
Lungmetrajul "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, este, cu 14 selecții, lider în topul nominalizărilor la Critics Choice Awards 2019, inclusiv în categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" și "cea mai bună distribuție", potrivit variety.com, scrie Mediafax.

În plus, starurile acestui film, Olivia Colman, Emma Stone și Rachel Weisz, au fost nominalizate în categoriile dedicate interpretării, iar Deborah Davis și Tony McNamara au primit o nominalizare în categoria "cel mai bun scenariu".

În topul nominalizărilor urmează "Black Panther", de Ryan Coogler, cu 12, inclusiv la premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună distribuție, cel mai bun scenariu adaptat (Ryan Coogler și Joe Robert Cole) și cel mai bun actor în rol secundar, Michael B. Jordan.

"First Man" a primit zece nominalizări, în timp ce "Mary Poppins Returns", "A Star Is Born" și "Vice" a primit nouă, "Roma", opt, "Green Book", șapte.

Toate aceste filme concurează pentru premiul criticilor pentru cel mai bun lungmetraj, alături de "BlacKkKlansman" și "If Beale Street Could Talk".

În afară de "The Favourite" și "Black Panther", au mai fost nominalizate la premiul pentru cea mai bună distribuție "Crazy Rich Asians", "Vice" și "Widows".

Câțiva nominalizați ar putea pleca acasă cu mai multe trofee. Alfonso Cuaron a fost nominalizat, pentru munca sa la "Roma", la premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine și cel mai bun montaj.

Totodată, Bradley Cooper a fost nominalizat pentru regia filmului "A Star Is Born", pentru cel mai bun scenariu adaptat, dar și în categoria dedicată rolurilor principale masculine.

În categoriile dedicate televiziunii, HBO și Netflix au primit câte 20 de nominalizări, fiind urmate în top de FX, cu 16, Amazon, cu 12, și NBC, cu 11.

Producțiile FX "The Americans" și "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" și Showtime "Escape at Dannemora" au primit câte cinci nominalizări.

Cea de-a 24-a ediție a galei premiilor decernate de The Broadcast Film Critics Association și de The Broadcast Television Journalists Association va avea loc pe 13 ianuarie 2019.

Din punct de vedere statistic, aceste premii sunt considerate indicatorii cu cel mai mare nivel de acuratețe în ceea ce privește nominalizările la premiile Oscar, care, anul viitor, vor fi anunțate pe 22 ianuarie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus