Stiri de ultima ora

Lungmetrajul The Favourite a obținut patru trofee din partea London Critics Circle

Lungmetrajul  The Favourite  a obținut patru trofee din partea London Critics  Circle
Cultura
Lungmetrajul „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos, cu Olivia Colman în rol principal, a obţinut duminică patru trofee din partea London Critics Circle, care a desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuarón cel mai bun film, scrie news.ro.

Pentru rolul din comedia lui Lanthimos - care a primit cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA şi este aşteptat să se regăsească şi în selecţia pentru Oscar - Colman a fost desemnată „actriţa anului”. Rachel Weisz a primit premiu pentru rolul secundar, scenariştii Deborah Davis şi Tony McNamara au fost recompensaţi pentru poveste, iar lungmetrajul a fost desemnat „filmul britanic/irlandez al anului”.

Cineastului mexican Alfonso Cuarón i-au revenit două premii - „filmul anului” şi „regizorul anului” - pentru drama „Roma”.

Ethan Hawke a fost numit „actorul anului”, pentru rolul din „First Reformed”, în timp ce Richard E. Grant a fost premiat pentru rolul secundar din „Can You Ever Forgive Me?”.

„Cold War” al lui Pawel Pawlikowski s-a impus la două categorii: film în limbă străină şi imagine (Lukasz Zal).

Jessie Buckley a fost desemnată „actriţa britanică/irlandeză a anului”, pentru rolul din „Beast”, film care i-a adus lui Michael Pearce trofeul „cineastul britanic/irlandez debutant al anului”.

Rupert Everett a fost desemnat „actorul britanic/irlandez al anului”, pentru rolul Oscar Wilde în „The Happy Prince”, iar Molly Wright s-a impus la categoria „tânăr actor britanic/irlandez”, pentru „Apostasy”.

Cât priveşte documentarele, premiul categoriei a revenit „Faces Places” al lui Anges Varda.

Aşa cum a fost anunţat, spaniolul Pedro Almodóvar a primit trofeul „Dilys Powell” pentru contribuţia la cinematografie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus