Stiri de ultima ora

Lungmetrajele The Favourite și Vice , nominalizate la Oscar, între premierele româneşti de weekend

Lungmetrajele  The Favourite  și  Vice , nominalizate la Oscar, între premierele româneşti de weekend
Cultura
Lungmetrajele „Favorita/ The Favourite”, regizat de Yorgos Lanthimos, şi „Vicele/ Vice”, de Adam McKay, care au primit zece, respectiv opt nominalizări la premiile Oscar, gală ce va avea loc duminică, intră vineri în cinematografele româneşti, potrivit news.ro.

Acţiunea filmului „Favorita”, cu Olivia Colman, Rachel Weisz şi Emma Stone în distribuţie, este plasată în Anglia secolului 18. În centru, regina Anne şi relaţia cu sfătuitoarei ei, Lady Sarah. Toate cele trei actriţe sunt nominalizate la Oscar pentru interpretare, iar cineastul grec, pentru regie.

„Vicele/ Vice” este o dramă-comedie biografică, cu Christian Bale în rolul principal - al vicepreşedintelui american Dick Cheney - şi cu Sam Rockwell în rolul lui George W. Bush. Actriţa Amy Adams, care a mai jucat cu Bale în „Fighter” şi „American Hustle”, interpretează rolul soţiei lui Cheney, iar Steve Carell, pe cel al lui Donald Rumsfeld.

O altă premieră a weekendului este  „Ucide-i cu sânge rece/ Cold Pursuit", regizat de Hans Petter Moland, cu Liam Neeson şi Laura Dern în distribuţie. Nels Coxman (Neeson), cetăţean model şi familist convins, este pus la încercare în momentul în care fiul lui este găsit mort în circumstanţe foarte misterioase. El caută să răzbune moartea copilului şi îşi face dreptate, executându-i pe cei pe care îi consideră vinovaţi.

Animaţia germană „Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă” îl are în centru pe Coconut, care este încântat să meargă în tabără alături de prietenii lui, Oscar şi Matilda, însă aventura se dovedeşte a fi mai dificilă decât credea.

Filmul de aventuri „Lara. Aribelle şi mâna destinului”, regizat de Ciprian Ioan Iacob, are în centru o adolescentă amnezică ce rătăceşte într-o metropolă plină de pericole, Lost City.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus