Stiri de ultima ora

Legendara chitaristă Lita Ford promite un show special și spontan la București

Legendara chitaristă Lita Ford promite un show   special   și   spontan   la București
Cultura
Lita Ford promite o seară deosebită pentru fanii săi din România care visează de câteva decenii să o audă și să o vadă live pe cea care este supranumită Regina rockului , lăsând să se înțeleagă faptul că unul dintre ingredientele prezente pe scena Sălii Palatului va fi elementul-surpriză. Lucrurile speciale se întâmplă spontan , a declarat chitarista despre show-ul său de săptămâna viitoare din București, eveniment organizat de Vreau Bilet.

Artista a precizat, de asemenea, că prezența sa în România este un lucru special trezind astfel speranța fanilor săi nostalgici că vor putea auzi pentru prima dată live în România hituri care au făcut istorie, precum Falling In and Out of Love , Cherry Bomb , Close My Eyes Forever și Kiss Me Deadly .

Lita Ford, născută în Londra în 1958 și stabilită în Statele Unite, care și-a început cariera muzicală în adolescență alături de o altă legendă punk-rock, Joan Jett, a cunoscut succesul personal după destrămarea trupei The Runaways, în 1979, moment în care a trebuit să se reinventeze, pe o scenă rock de la începutul anilor 80 dominată de bărbați. A fost ceva nou la acea vreme. Nici o femeie nu mai cântase așa, la chitară și la voce în același timp , a spus ea.

De atunci, Regina rockului a lansat nouă albume de studio al căror succes i-au propulsat cariera solo, artista plecând în nenumărate turnee internaționale și susținând concerte memorabile, având ca invitați artiști de renume. Cel mai recent album, Time Capsule , lansat în 2016, reprezintă, așa cum arată și titlul său, o adevărată capsulă a timpului — o colecție de melodii pe care Lita Ford le-a descoperit pe casete audio din anii 80 în care apar înregistrări cu artiști importanți pe scena rock. A fost înregistrat în timpul unei perioade incredibile din viața mea în care toți rockerii care sunt pe acest album se aflau în cea mai bună perioadă a carierei lor muzicale și a vieții. Așa că are o magie în el , a mărturisit Lita Ford. Dave Navarro la mandolină/chitară, Gene Simmons la bass, Billy Sheehan la bass, Rick Neilson și Robin Zander de la Cheap Trick, Jeff Scott Soto în duet la voce și mulți alții, iar piesele sunt uimitoare! , a adăugat chitarista cu tonalități de mezzo-soprană.

Inclusă în Top 10 al femeilor chitariste din toate timpurile, câștigătoare a premiului Cea mai bună chitaristă a anului 1989, nominalizată la Grammy pentru Cea mai bună interpretare vocală feminină a unei piese rock , Lita Ford s-a impus în lumea muzicii prin sonoritatea punk a pieselor sale, aparițiile provocatoare pe scenă și prin spiritul rebel. În ciuda stilului de viață nonconformist, cu o viață artistică și personală agitată, după cum reiese și din volumul de memorii lansat anul trecut ( Living Like a Runaway: A Memoir ) — o confesiune adesea șocantă prin sinceritatea cu care cântăreața descrie cele mai intime episoade ale vieții sale — artista, care este mama a doi băieți, nu ezită nici o clipă să îi susțină pe copii să studieze muzica și să viseze la o carieră muzicală. Aș încuraja orice copil să urmeze ceea ce se află în inimile lor și nu inima altcuiva , susține chitarista, care a recunoscut că momentul în care l-a văzut pe scenă pe Tony Iommi de la Black Sabbath, pe care l-a considerat aproape ca un zeu , a inspirat-o definitiv, deși la acea vreme avea doar 13 ani.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus