Stiri de ultima ora

Laura Georgescu, preşedintele CNA: Îmi place să fiu PENALĂ.

Realitatea Media a câştigat în instanţă suspendarea utilizării mărcilor RTV şi NOI FACEM REALITATEA de către companiile SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL. Decizia Tribunalului Bucureşti trebuia aplicată până la soluţionarea acţiunii intentate de Realitatea Media. În urmă cu două săptămâni SC RIDZONE COMPUTERS SRL ŞI SC RTV SATELLITE au fost obligate de instanţă să suspende de îndată utilizarea mărcii RTV.

Rareş Bogdan: Decizia CNA privind RTV, normală. Nici în Franţa nu poţi vinde "ADIBAS"

Aceeaşi decizie a tribunalului dă dreptul Realitatea Media să emită programe pe frecvenţa RTV. Ş societăţile de cablu au fost obligate să pună în aplicare aceste prevederi.

Instanţa a decis că RTV a preluat fraudulos identitatea postului de ştiri Realitatea TV, în 26 octombrie 2011. Tribunalul Bucureşti a admis că, în urma furtului de identitate de către RTV, Realitatea Media a suferit pierderi financiare constante, care au dus la intrarea companiei în insolvenţă.

Membru CNA: Folosirea mărcii RTV creează CONFUZIE

Instanţa a admis că publicul a fost indus în eroare, confundând cele două posturi de televiziune: "Analiza comparativă între mărcile anterioare RTV aparţinând SC Realitatea Media SA şi numele postului de televiziune RTV difuzat de pârâţi relevă că numele RTV este identic din punct de vedere semantic, fonetic şi auditiv cu mărcile anterioare [...] înregistrate de SC Realitatea Media SA, fiind utilizate pentru produse - servicii identice".

RTV a copiat grafica postului Realitatea TV şi a folosit imaginile de arhivă ale cărui proprietar unic este Realitatea Media. În plus, a fost folosită în mod fraudulos şi extensia portalului online, aparţinând Realitatea Media.

De asemenea, Realitatea Media a solicitat CNA revocarea deciziei de acordare a licenţei naţionale pentru postul România TV.

În paralel, Realitatea Media S.A. a depus o plângere la DNA împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, în calitatea de deţinător al licenţei postului România TV. Acesta este acuzat că ar fi prejudiciat societatea Realitatea Media cu 10 milioane de euro, prin acţiunile întreprinse atât în perioada în care a fost manager al companiei, cât şi ulterior, prin înfiinţarea unei alte televiziuni de ştiri.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus