Stiri de ultima ora

Lady Gaga, Kendrick Lamar și Stevie Wonder au creat momente memorabile la gala premiilor Grammy

Lady Gaga, Kendrick Lamar și Stevie Wonder au creat momente memorabile la gala premiilor Grammy
Cultura
Gala premiilor Grammy, cel mai important și strălucitor eveniment al industriei muzicale americane, s-a desfășurat luni la Los Angeles, aducând pe scenă, ca de obicei, prestații greu de uitat și câteva momente speciale, transmite marți AFP.

Kendrick Lamar a ridicat în picioare spectatorii din Staples Center interpretând cu toată dăruirea piese în care a evocat violențele comise împotriva afro-americanilor în Statele Unite. El și-a deschis micro-recitalul cu "The Blacker the Berry" într-o versiune foarte rock, cu cătușe la mâini și un ochi înnegrit, într-un decor de închisoare, denunțând astfel tratamentul persoanelor de culoare de către poliție și sistemul carceral. A continuat cu "Alright", cântec devenit imnul neoficial al mișcării de protest Black Lives Matter, apărută după moartea mai multor afro-americani neînarmați, uciși de poliție. Rapperul de 28 de ani, originar din Compton, periferie fierbinte a orașului Los Angeles, a încheiat piesa într-un ritm de rap intens, ovaționat în picioare de toată sala.

Un alt moment deosebit a fost cel creat de Lady Gaga, care i-a adus un omagiu emoționant, uneori haotic, dar mereu high-tech, lui David Bowie, una dintre figurile legendare ale muzicii secolului al XX-lea care a murit luna trecută. Cântăreața, mare admiratoare a lui Bowie, a apărut pe scenă cu părul portocaliu, ulterior desenându-se pe fața ei, printr-un artificiu tehnic, fulgerul care brăzda figura lui Bowie pe albumul "Aladdin Sane". Pe fața artistei au apărut apoi păianjeni plimbându-se, evocându-i pe cei de pe "The rise and Fall of Ziggy Stardust and Spiders from Mars", unul din cele mai marcante albume rock. A interpretat apoi, cu mai multă sau mai puțină pricepere, o suită din cele mai cunoscute piese ale lui David Bowie, punându-și în valoare mai degrabă extraordinara sa capacitate de a se reinventa decât un incredibil talent muzical.

Stevie Wonder și Pentatonix, grup texan de cântăreți a cappella, au propus spectatorilor entuziasmați un omagiu adus lui Maurice White, fondatorul legendarului grup funk Earth, Wind and Fire, care a murit recent. Interpretarea lor, care a fost pusă la punct în ultimul moment, conform presei, a ridicat sala în picioare când grupul a cântat "That s the Way of the World". "Prea des în ultimul timp am avut pierderi dureroase în marea noastră familie a muzicii. Însă muzica ne consolează mereu", a spus Stevie Wonder.

John Legend, Demi Lovato, Meghan Trainor, Tyrese și Luke Bryan i-au adus un omagiu lui Lionel Richie, chiar în fața cântărețului. Demi Lovato a interpretat "Hello", în timp ce Lionel Richie dădea din cap în ritmul piesei. El a urcat apoi pe scenă, cântând alături de colegi legendarul său "All Night Long", care s-a bucurat de același succes ca în 1983, când se dansa frenetic pe muzica lui.

Un alt moment așteptat al galei Grammy l-a constituit apariția vedetei britanice Adele, care a venit pe scenă într-o rochie roșie cu paiete și a interpretat "All I Ask" de pe cel mai recent album al său, "25". Artista a părut a nu fi în cea mai bună formă, apărând și câteva note false în prestația ei. La câteva minute după ceremonie, Adele a explicat celor 25 de milioane de abonați ai ei de pe Twitter că la originea disonanțelor a stat o problemă tehnică. "Microfoanele au căzut pe corzile pianului și acest lucru a provocat un sunet de chitară. Din această cauză a sunat fals", a scris ea.

Marea absentă de la gală a fost Rihanna, care trebuia să interpreteze "Kiss it Better" de pe noul său album, "Anti". Ea a fost nevoită să își anuleze apariția pe scenă la sfatul medicului, declarând că risca să aibă "o hemoragie a corzilor vocale". Cântăreața, care a lansat recent primul său album din 2012, a participat totuși la repetiții și și-a asigurat fanii de pe Twitter că este "dezamăgită că nu poate fi" la gală.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus