Stiri de ultima ora

La Teatrul Nottara a început Fest(in) pe Bulevard

La Teatrul Nottara a început Fest(in) pe Bulevard
Cultura
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru "Fest(in) pe Bulevard" a început sâmbătă după-amiază, la Teatrul Nottara din Capitală, cu o serie de momente teatrale grupate sub titlul "Teatrul pe pâine" în regia lui Mihai Lungeanu.

Evenimentul, care a avut loc pe trotuarul din faţa teatrului, a avut în distribuţie actori ai Teatrului Nottara - Ion Grosu, Luminiţa Erga, Ioana Calotă, Raluca Gheorghiu, Raluca Jugănaru - şi studenţi ai Facultăţii de Teatru de la UNATC "I.L. Caragiale".

Regizorul Mihai Lungeanu a spus că evenimentul din deschiderea festivalului a fost gândit pentru a atrage spectatorii care nu sunt obişnuiţi să vină la piese de teatru.

Seara a continuat cu vernisajul expoziţiei artiştilor fotografi Maria Ştefănescu şi Sorin Radu "Actori, actori, actori!" în foaierul sălii Horia Lovinescu. Portretele actorilor, surprinse în spectacolele Teatrului Nottara, vor putea fi admirate pe toată durata festivalului, expoziţia putând fi vizitată zilnic, gratuit.

Primul spectacol din secţiunea "Bulevardul comediei", "Familia Tot" de Orkeny Istvan, producţie a Centrului Cultural UNESCO "Nicolae Bălcescu" din Bucureşti, a fost prefaţat de conferinţa "Prejudecata genului minor" susţinută de directorul de scenă Victor Ioan Frunză.

De la ora 21,30 a intrat în scenă, în cadrul secţiunii competitive "Criză teribilă, monşer!", la Sala "George Constantin", spectacolul Companiei InMobile din Grenoble, Franţa, "Povestea zăpezii negre" de Jean-Yves Picq, în regia lui Benoit Kopniaeff. Spectatorii români au avut ocazia să-l vadă în rolul principal pe regizorul spectacolului.

Juriul care va stabili câştigătorul acestei secţiuni îi are în componenţă pe directorul Festivalului Internaţional Shakespeare Emil Boroghină - preşedinte, criticii de teatru Roxana Croitoru, Constantin Paiu, regizorul Radu-Alexandru Nica şi rectorul UNATC Adrian Titieni.

La finalul fiecărui spectacol trupele invitate vor primi din partea organizatorilor, Teatrul Nottara, trofeul festivalului.

În cea de-a doua zi a festivalului sunt programate două spectacole - "Nu vorbiţi cu actorii" de Tom Dudzick, în regia Dianei Lupescu, la Sala Horia Lovinescu, şi, în secţiunea competitivă, "Băutorul de rouă" de Sanja Domazet, în regia lui Stefan Sablic, spectacol prezentat de trupa de limbă română a teatrului Naţional "Sterija" din Vârşeţ, Serbia.

Tot duminică va avea loc şi primul colocviu al festivalului, programat de la ora 11,30, la Cafenea Nottara, cu tema "Criză teribilă, monşer!", moderat de criticul de teatru Marina Constantinescu.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus