Stiri de ultima ora

La Premiile FIPRESCI de la Berlinale s-a vorbit şi despre corupţia din România

La Premiile FIPRESCI de la Berlinale s-a vorbit şi despre corupţia din România
Cultura
Premiile FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) oferite în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au adus trei distincţii peliculei "On body and soul", în regia lui Ildikó Enyedi. Ceremonia a fost însă şi un prilej pentru a aminti despre corupţia din România şi despre începutul nebun de mandat al lui Donald Trump.

Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, a ţinut un discurs înflăcărat în faţa unei audienţe numeroase, compusă din cineaşti şi jurnalişti, vorbind despre regizorii care ”vor să salveze lumea” cu filmele lor. De asemenea, germanul a făcut mai multe aluzii la Donald Trump, amintind şi de corupţia din ţara noastră.

”Le mulţumesc regizorilor care cred că vor să salveze lumea, anul acesta, cu filmele lor. La ediţia aceasta a fost o atmosferă specială, relaxată, cu ceva umor. Cineva a dat un semnal de alarmă la nivel internaţional... Chiar şi britanicii s-au trezit. Un om nebun din Biroul Oval a făcut lucrul ăsta”, a precizat Kosslick, adăugând ulterior:

”Ieri, un jurnalist german a fost arestat de poliţia turcă. (...) Trebuie să faceţi ceva cu cei care cumpără, cu corupţii din România! Trebuie să rămânem în alertă. (...) Nu vă pierdeţi curajul”, a încheiat directorul Berlinalei.

Între peliculele premiate anul acesta s-au remarcat ”On body and soul”, de Ildikó Enyedi, care a luat trei distincţii, ”I am not your negro”, de Raoul Peck,  ”Insyriated”, de Philippe Van Leeuw, şi ”Mama Colonel”, de  Dieudo Hamadi, cu câte două trofee.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus