Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis decorează Grupul pentru Dialog Social, la trei luni după ce Liiceanu şi Macovei au demisionat

Klaus Iohannis decorează Grupul pentru Dialog Social, la trei luni după ce Liiceanu şi Macovei au demisionat
Cultura
Președintele României, Klaus Iohannis , a semnat decretul de decorare a Grupului pentru Dialog Social (GDS), cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființarea Grupului pentru Dialog Social și de la apariția primului număr al Revistei 22.

"Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru demersurile susținute în direcția cultivării spiritului civic în rândul tinerei generații și pentru derularea unor activități de prezervare și promovare a istoriei recente și a patrimoniului cultural în societatea românească, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler , Categoria F – „Promovarea culturii”, Grupului pentru Dialog Social (GDS)", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Gabriel Liiceanu a demisionat în octombrie 2019 din Grupul pentru Dialog Social, explicându-și gestul într-o scrisoare redactată în termeni foarte duri, din care se înțelege că printre motivele demisiei se numără neînțelegerile cu noul președinte al GDS, Andrei Cornea, dar și o serie de nemulțumiri legate de modul de funcționare al GDS, cum ar fi nerespectarea criteriilor de intrarea în Grup. Liiceanu lansează, totodată, o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că „de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește „un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau „Neo-Păturică”.

După câteva zile, şi Monica Macovei a demisionat din GDS. Aceasta a susținut, în scrisoarea sa de demisie, că principiile morale și principiile fondatoare ale grupului nu mai sunt împărtășite unanim și că este nevoie de reformarea Grupului.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus