Stiri de ultima ora

Kings of Leon au susținut un show cu hituri și proiecții video spectaculoase, la Arena Națională (FOTO)

Kings of Leon au susținut un show cu hituri și proiecții video spectaculoase, la Arena Națională (FOTO)
Cultura
Formația a intrat în scenă — având drept "uvertură" sunetele unei inimi ce bate — pe piesa "Over", puțin după ora 21,00 și a bucurat miile de spectatori cu un concert de aproape două ore. Spre finalul show-ului, vocalul trupei a amintit că venirea în România este o premieră pentru artiști. "Nu de multe ori avem șansa de a merge în locuri în care nu am mai fost, mulțumim pentru asta!", a spus Caleb Followill.

Concertul de la București a fost cuprins în turneul de promovare al celui mai nou album al formației, "Walls". Pentru un efect dramatic, pe scena de la Arena Națională a fost dispusă o cortină grea, în culoarea roșu-închis, care s-a ridicat treptat, pentru a descoperi ecranele din spatele trupei, pe care au fost proiectate montaje cu figuri geometrice, flori uriașe deschizându-se sau fiecare din membri trupei, evoluând în timpul show-ului.

Primul superhit al formației, "Sex on Fire", a fost cântat, la unison cu publicul la aproape jumătate de oră de la începerea spectacolului. Imediat după, cortina roșie a căzut și a lăsat loc în față doar membrilor trupei care au impus alte ritmuri — cele ale cântecelor "The Runner" și "Comeback Story".

Pe toată durata show-ului, în ciuda acusticii cu probleme de la Arena Națională, artiștii au fost acompaniați de fanii care au fredonat alături de ei și care au legănat lanternele aprinse ale telefoanelor mobile, pe ritmul muzicii.

Pentru final, cei de la Kings of Leon au păstrat două hituri — "Use Somebody" și "Waste a Moment". Artiștii au încheiat concertul fără bis, aruncând în public "consumabile" din spectacol — pene de chitară și bețe de tobă.

Cap de afiș al celor mai mari festivaluri din lume — Glastonbury, Coachella, Roskilde și Lollapalooza (Berlin, Chicago, Santiago Chile) — în 14 ani de carieră, trupa Kings Of Leon a produs șapte albume, a vândut peste 18 milioane de discuri și peste 24 de milioane de single-uri în întreaga lume și a câștigat două premii Grammy: unul pentru "Sex on Fire" în 2009 și unul pentru "Use Somebody" în 2010.

Îmbinând mai multe stiluri, ca hard rock, alternative rock și garage rock, Kings of Leon s-a bucurat de succes, inițial, în Marea Britanie, obținând primele poziții în "Top 40 Single", două premii Brit și un premiu Juno.

Albumul "Walls" a fost lansat pe 14 octombrie anul trecut.

Trupa americană formată în Nashville (Tennessee) este compusă din frații Anthony Caleb Followill (voce, chitară ritmică), Ivan Nathan Followill (tobe, percuție), Michael Jared Followill (chitară bas) și vărul lor Cameron Matthew Followill (chitară).

Concertul de la București a fost organizat de Alive, în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus