Stiri de ultima ora

John Galsworthy, cel mai tipic și mai complex scriitor englez al tuturor timpurilor

John Galsworthy, cel mai tipic și mai complex scriitor englez al tuturor timpurilor
Cultura
Personajul zilei este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori englezi, poate și datorită popularității de care s-a bucurat în România serialul de televiziune Forsythe Saga. Laureat al premiului Nobel și cu aproape toate cărțile ecranizate.

Scriitorul complet

John Galsworthy e poate cel mai tipic și mai complex scriitor englez al tuturor timpurilor. Are de toate. Și un pic de umor și o acuitate desăvârșită a descrierilor și portretelor,și narațiune care curge ca Tamisa cu fluxul și refluxul aferente și mister și suspans și o doza de poezie tristă și metafizică.

A crescut în lux, fapt pentru care a plătit un preț destul de dur pentru el. Un amor nefericit îl aduce în pragul sinuciderii. Ca să se mai liniștească, tatăl său îi cumpără o croazieră in care îl întâlnește pe Joseph Conrad, un polonez talentat care avea să revoluționeze literatura engleză.

John era avocat, dar Conrad i-a atras atenția că are talent la scris. Așa apar Fortsyte Saga, Sfârșit de Capitol și toate celelalte minunate române ale lui Galsworthy care-i vor aduce cu un an înainte de moarte premiul Nobel.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus