Stiri de ultima ora

Jeff Bridges va fi recompensat cu premiul Globul de Aur pentru întreaga lui carieră, la cea de-a 76-a ediție a prestigioasei gale, pe 6 ianuarie 2019

Jeff Bridges va fi recompensat cu premiul Globul de Aur pentru întreaga lui carieră, la cea de-a 76-a ediție a prestigioasei gale, pe 6 ianuarie 2019
Cultura
Actorul american Jeff Bridges va primi premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră - Cecil B. DeMille Award - la cea de-a 76-a ediție a prestigioasei gale, care va avea loc pe 6 ianuarie 2019, a anunțat, luni, The Hollywood Foreign Press Association (HFPA), potrivit Associated Press.

A mai fost nominalizat la Globurile de Aur pentru rolurile din filme precum "Starman", "The Fisher King","Contender" și "Hell or High Water"

Premiul DeMille este acordat anual unei persoane "care a avut un incredibil impact asupra industriei de divertisment". Printre câștigătorii din anii anteriori se numără Oprah Winfrey, în 2018, Morgan Freeman, Meryl Streep, Jodie Foster, Barbra Streisand, Sidney Poitier și Lucille Ball.

Anul viitor, organizatorii galei Globurilor de Aur, HFPA, vor acorda și prima ediție a Carol Burnett Award, un premiu care recompensează excelența în televiziune. Primul câștigător al acestui premiu este chiar actrița Carol Burnett, în vârstă de 85 de ani.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din "Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie" (1984), "Jagged Edge/ Lama zimţată" (1985), "Fearless/ Stare de şoc" (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, "Marele Lebowski" (1998). În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din "The Contender/ Persona non grata", iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în "Tideland/ Ţara minunilor", după precedenta lor colaborare de succes, la pelicula "The Fisher King/ Regele pescar" din 1991. În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în "Iron Man - Omul de oţel", iar în 2009, el a jucat în drama "Crazy Heart", pentru care a primit şi premiul Sindicatului actorilor americani.

În 1983, Bridges a înființat End Hunger Network, o organizație nonprofit dedicată combaterii foametei în rândul copiilor.

În 1996, actorul a coprodus filmul de televiziune "Hidden in America", despre sărăcia din SUA.

Anul acesta, a apărut în thrillerul "Bad Times at the El Royale", alături de Chris Hemsworth, Jon Hamm şi Dakota Johnson.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus