Stiri de ultima ora

Jake Gyllenhaal își face debutul pe Broadway la celebrul Hudson Theatre

Jake Gyllenhaal își face debutul pe Broadway la celebrul Hudson Theatre
Cultura
Una din cele mai vechi săli de spectacol din New York, Hudson Theatre, va pune în scenă o piesă pentru prima dată în ultimii aproape 50 de ani, prilej cu care actorul Jake Gyllenhaal își va face debutul pe Broadway, în această lună, într-un musical despre artistul francez din secolul al XIX-lea Georges Seurat, relatează joi agenția Reuters.

Figuri emblematice ale industriei de divertisment printre care Elvis Presley, Barbra Streisand, Sammy Davis Jr. sau Carol Burnett s-au numărat printre cei care au fost prezenți la un moment dat pe scena teatrului Hudson, la fel ca numeroase vedete burlești sau formații rock care împreună scriu istoria de 114 ani a acestui teatru.

Patronul inițial al teatrului Henry B. Harris a murit în 1912 la bordul RMS Titanic, în timp ce soția sa a reușit să prindă ultima barcă de salvare înainte de scufundarea celebrei ambarcațiuni. CBS Radio a transmis din această locație în perioada 1934-1943, iar cei de la rețeaua NBC au difuzat în premieră Tonight Show din acest teatru în 1954.

În anii 60 a găzduit spectacole burlești, iar în anii 80 a devenit locația multor spectacole de rock. Recent, până prin anul 2015, a fost gazda unor evenimente speciale organizate de Millenium Hotels.

Pentru renașterea sa ca teatru, Hudson Theatre pune în scenă piesa Sunday in the park with George , o reeditare a producției din 1984 de pe Broadway, având la bază cartea lui James Lapine, cu muzica și versurile compuse de Stephen Sondheim.

Sunt entuziasmat că îmi voi face debutul pe Broadway la teatrul Hudson, într-un musical de Lapine și Sondheim , a spus miercuri Gyllenhaal. Actorul îl portretizează pe celebrul Seurat în timp ce pictează cea mai importantă pânză a sa — A Sunday Afternoon on the Island of La Grand Jatte . Piesa va rula până la 23 aprilie.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus