Stiri de ultima ora

Irina Radu (SRTv): Vom cere președintelui Iohannis o întâlnire în urma eliminării taxei radio-tv

Irina Radu (SRTv): Vom cere președintelui Iohannis o întâlnire în urma eliminării taxei radio-tv
Cultura
Președintele-director general al SRTv, Irina Radu, a declarat, miercuri, că va cere, împreună cu șeful SRR, Ovidiu Miculescu, președintelui Klaus Iohannis o întâlnire pentru a discuta în legătură cu situația creată după ce Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă care elimină taxele radio-tv.

"Am discutat cu domnul Miculescu și vom face o adresă împreună (către președintele Klaus Iohannis — n.r). Vom cere cel puțin în primă etapă o întâlnire în care să discutăm și cu domnul președinte. Mi se pare normal pentru că domnia sa a avut deja niște afirmații săptămâna trecută vizavi de această inițiativă. Am reținut părerea domniei sale, nu știu dacă a rămas la fel sau s-a schimbat între timp, dar cred că întâlnire este necesară. După aceea, vor urma și celelalte demersuri", a spus Irina Radu, după o întâlnire informală pe care a avut-o, împreună cu Ovidiu Miculescu, cu președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, liberalul Gigel Știrbu.

Întrebată dacă va cere șefului statului să nu promulge legea, Irina Radu a confirmat.

Ea a arătat că proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea, care prevede și eliminarea taxei tv, afectează televiziunea publică, precizând că este ciudat că această lege a fost discutată fără să fie implicați șefii instituțiilor.

"Sigur că afectează. Vreau să clarific ceva: poziția mea a fost foarte rezervată pentru că nu am avut destule informații. De aceea primele ieșiri publice, și nu schimb nimic, au fost rezervate și rezervate sunt și acum. De ce? Pentru că este foarte ciudat să se lanseze public discuția despre o asemenea modificare legislativă fără ca cel puțin șefii acestor două instituții să fie măcar implicați. Noi nu știm ce se întâmplă de la 1 ianuarie. În momentul în care am văzut că nu căpătăm informații, poziția noastră a devenit mai fermă și insist pe aceeași idee că taxa rămâne pentru noi prima opțiune. Din păcate, situația de la TVR nu este la fel de bună ca cea de la Radio. Știți bine cum stăm noi, TVR, din punct de vedere financiar. Deci TVR-ului nu-i este indiferentă rezolvarea situației finanțării, dar nu în orice fel, (...) depinde foarte mult de rezolvarea situației juridice, de ceea ce ar deveni această instituție", a afirmat Irina Radu.

Ea a adăugat că nu știe ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu instituția sa și a încercat să afle de la persoanele implicate.

"Sunt enorm de multe întrebări. Eu, fiind foarte practică și organizată, vreau să știu ce se întâmplă. Cum intră banii de la 1 ianuarie? Din ce buget? Bugetul, ce Guvern îl face? Ce se întâmplă? În teorie putem fi de acord și suntem deschiși la orice. Vrem să funcționăm, vrem să fim cu voi ceilalți într-o competiție corectă. Nu vrem suprafinanțare, dar revin la ce am spus, din păcate, acum un an și, din păcate, nu s-a schimbat mare lucru: cineva trebuie să hotărască ce se vrea de la cele două instituții și de la TVR mai ales din punct de vedere al situației financiare", a adăugat aceasta.

Irina Radu a mai spus că i-a cerut o întâlnire și președintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Aș prefera să nu intru în asemenea amănunte, dar pot să spun că da (a cerut o întâlnire lui Liviu Dragnea — n.r.). Nu i-am cerut în scris, dar o vom face și oficial, pentru că e nevoie de o întâlnire și nu numai la nivelul meu. Nu aș vrea să intru în foarte multe puncte de vedere că astăzi avem un Consiliu de Administrație", a adăugat Irina Radu.

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, printre acestea numărându-se și taxa radio-tv.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus