Stiri de ultima ora

Ion Cristoiu, avertisment INCENDIAR: Eu m-aș teme de Codruța Kovesi dacă va pierde, nu dacă va fi procuror

Ion Cristoiu, avertisment INCENDIAR: Eu m-aș teme de Codruța Kovesi dacă va pierde, nu dacă va fi procuror
Cultura
Ion Cristoiu spune că fosta șefă a DNA e de temut dacă pierde postul de procuror european, pentru că va întoarce acest eșec în favoarea ei, printr-o candidatură. El a afirmat la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că există o acțiune concertată ca Laura Kovesi să fie procuror-șef european.

Jurnalistul a explicat că accelerarea judecării contestației lui Kovesi la CEDO privind revocarea ei de la șefia DNA și candidatura acesteia la funcția de procuror-șef european sunt indiscutabil legate.

“Pentru că e greu de presupus că nu a fost invitată să depună candidatura sau nu a fost un plan anterior sau nu a fost sigură că măcar intră în finală. Altfel, imaginați-vă că își depunea candidatura și se anunța că nici măcar nu a fost luată în seamă. Faptul că nu a anunțat imediat că și-a depus candidatura, ci după un anumit timp, și prin presa favorabilă arată că e un plan ( ...)”, a explicat Ion Cristoiu, conform Mediafax.

Jurnalistul spune că însăși rapiditatea cu care se discută la CEDO contestația ei la revocare este surprinzătoare, în condițiile în care cererile depuse la această instanță nu sunt rezolvate cu celeritate.

„În cazul CEDO este surprinzătorare rapiditatea, de regulă CEDO e o mașinărie din asta unde depui o cerere și ți-o rezolvă după ce ai murit și ai intrat în secolul următor, faptul că s-a grăbit arată că e o acțiune concertată, care nu are nicio legătură cu România, bănuiesc că este o intenție mai serioasă cu Kovesi pe plan european decât cele de la noi”, a afirmat Ion Cristoiu.

El spune că și dacă va pierde postul de procuror-șef european, Kovesi va întoarce acest eșec în favoarea ei, speculând contestarea candidaturii ei de către minstrul Justiției Tudorel Toader.

„În cazul în care nu câștigă, va spune că din cauza lui Toader și figura ei politică va fi uriașă în România. Eu m-aș teme de Codruța Kovesi dacă va pierde, nu dacă va fi procuror. (…) După părerea mea, mult mai important ar fi să nu fie, și să fie un neamț sau un francez și să nu fie din cauza lui Tudorel Toader, pun așa în ghilimele, sună bine...”, spune jurnalistul.

În opinia sa, dacă Laura Codruța Kovesi va pierde postul de procuror-șef european, ea va fi privită în țară ca o autoritate, iar o decizie favorabilă de la CEDO îi va netezi drumul către vârful politicii. "Dacă nu e numită, gândiți-vă la personalitatea ei pe plan european. Gândiți-vă că pe plan local vii cu o autoritate, . De asta am spus că pentru ea ar fi mai bine să nu o propună. A fost acolo în top, o mai rezolvă și CEDO și, în acel moment, poate să devină un candidat care îl bate la scor pe Iohannis. Deși toată lumea mi-a sărit în cap. Este singura care ar putea să îl bată dinspre partea dreaptă pe Iohannis, nu Cioloș. Mai ales dacă vine acuma și cu perspectiva asta”, a afirmat Ion Cristoiu, subliniind că este o ipoteză care trebuie luată în calcul.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică 10 februarie, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus