Stiri de ultima ora

Institutul Cervantes reia din iulie difuzarea filmelor clasice spaniole, gratuit, pe Vimeo

Institutul Cervantes reia din iulie difuzarea filmelor clasice spaniole, gratuit, pe Vimeo
Cultura
Cinci filme înscrise în canonul cinematografiei spaniole din cea de-a doua jumătate a secolului XX, pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale, sunt incluse în programul Institutului Cervantes din luna iulie, anunță MEDIAFAX.

Programul include filme semnate de: Luis G. Berlanga, una dintre figurile emblematice ale cinematografiei spaniole a secolului XX, Víctor Erice, un maestru care, de la debutul său, a inspirat trei generaţii de creatori, Ricardo Franco, apreciat deopotrivă ca regizor şi scenarist, câştigător a cinci Premii Goya, şi Mario Camus, un regizor premiat la Berlinale şi Cannes, considerat un maestru al adaptării textelor literare la cinema.

Filmele aparţin arhivei AECID (Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe) şi vor putea fi văzute, cu subtitrare în limba engleză, de către toţi prietenii Institutului Cervantes pe canalul Vimeo, timp de 48 de ore, în fiecare zi de vineri a lunii iulie, începând cu ora 21.00.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus