Stiri de ultima ora

Hans Klemm anunţă măsuri împotriva influenţei Rusiei în România: O echipă de la Ambasada SUA monitorizează presa

Hans Klemm anunţă măsuri împotriva influenţei Rusiei în România: O echipă de la Ambasada SUA monitorizează presa
Cultura
Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, dezvăluie existenţa unei echipe care monitorizează influenţa Rusiei în presa din România. Diplomatul american a vorbit, într-un interviu pentru "Europa Liberă", despre "propaganda şi dezinformarea" care par să fie parte dintr-un război neconvenţional.

" Sunt activităţi care ne trezesc mari, mari îngrijorări. La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate şi suntem foarte bucuroşi de nivelul de rezistenţă la aceste activităţi demonstrat de România", a declarat Klemm.

CITEȘTE ȘI: 

Ambasadorul SUA consideră că Rusia este principala ameninţare în regiune, însă "există și alte ameninţări: terorism, trafic, infracţionalitate cibernetică şi lipsa securităţii cibernetice, însă, dacă discutăm despre ameninţări pe flancul estic al NATO, în regiunea Mării Negre, cu siguranţă vorbim despre Rusia".

"Suntem foarte îngrijoraţi de actele de agresiune ale Rusiei din urmă cu un deceniu, din Georgia, şi mai recent, din Ucraina, acte de agresiune care s-au repetat, spre sfârşitul anului 2018, în Strâmtoarea Kerci, când trei nave ucrainene şi personalul acestora au fost capturate. De asemenea, s-a petrecut militarizarea Crimeii, de când Rusia a anexat în mod ilegal Crimeea, în urmă cu câţiva ani. Toate aceste manifestări au generat îngrijorări serioase atât în România, cât şi în Statele Unite", a mai pecizat Klemm.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus