Stiri de ultima ora

Green Book a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj

Green Book  a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj
Cultura
"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles, scrie Mediafax.

"Green Book", de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câştigat şi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar şi trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film "road trip" a cărui acțiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, "Green Book", cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie și Peter Farrelly.

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody","The Favourite", "Roma", "A Star Is Born" şi "Vice".

Anul trecut, lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câştigător, fiind desemnat şi cel mai bun film.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus