Stiri de ultima ora

Gala Latin Grammy Award - o ceremonie marcată de mesaje politice (GALERIE FOTO)

Gala Latin Grammy Award - o ceremonie marcată de mesaje politice (GALERIE FOTO)
Cultura
Dominicanul Juan Luis Guerra și trupa sa 4.40 i-au suflat solistei mexicane Natalia Lafourcade, care a câștigat patru trofee, premiul pentru "cel mai bun album al anului", în cadrul celei de-a 16-a ediții a Latin Grammy Award, într-o ceremonie marcată joi seara de mesajele politice ale membrilor formațiilor mexicane Maná și Los Tigres del Norte, relatează EFE.

Artiștii mexicani, după recitalul lor pe scena din Grand Garden Arena al hotelului cazino MGM din Las Vegas (Nevada), au scos o pancartă cu mesajul: Latinos unidos. No voten por los racistas! (Hispanici uniți. Nu votați pentru rasiști!). Anterior trupa mexicană Maná, care a câștigat gramofonul pentru "cel mai bun album rock" pentru Cama incendiada , a reamintit că SUA sunt a doua țară din lume cu cel mai mare număr de locuitori vorbitori de spaniolă și a încurajat populația hispanică să meargă la vot la viitoarele alegeri prezidențiale.

În sala de presă, mexicanii Maná și trupa Los Tigres del Norte au precizat că nu susțin niciun partid politic anume dar că vor susține candidatul care va oferi cele mai multe oportunități hispanicilor (latinos).

În ce privește premiile muzicale, Juan Luis Guerra și trupa sa 4.40 au plecat cu premiul pentru "cel mai bun album al anului" ( Todo tiene su hora ), pe care l-a dedicat familiei sale din República Dominicană. În fața camerelor, Guerra i-a lansat o provocare lui Paul McCartney pentru a înregistra împreună o "bachata".

Natalia Lafourcade, artista din Coatepec în vârstă de 31 de ani, a câștigat patru trofee: "cântecul anului", "înregistrarea anului", "cel mai bun album de muzică alternativă" și "cea mai bună piesă alternativă a anului", toate pentru piesa Hasta la raíz .

Ceremonia a fost marcată de o multitudine de recitaluri live în care s-au amestecat diferite stiluri și genuri de muzică. Au strălucit artiștii J Balvin, Farruko, Major Lazer și Mo (care au cântat împreună Ginza și Lean On ), Alejandro Sanz și Paula Fernandes cu Mariachi Sol de México ( A que no me dejas ), Banda el Recodo cu Wisin ( Mi vicio más grande și Las fresas ), Prince Royce ( Back It Up ), Matisse ( Si fuera fácil ) și Raquel Sofía ( Te amo idiota ).

Senzația serii a fost duetul trupei Bomba Estéreo cu Will Smith ( Fiesta ), recitalul lui Roberto Carlos ( Te amo, te amo , Propuesta , Distancia și Un millón de amigos ) sau intervenția lui Wisin și Ricky Martin ( Que se sienta el deseo ). Au urcat pe scenă și artiștii Espinoza Paz alături de Mariachi Sol de México ( Perdí la pose ), Maluma și Fifth Harmony ( Sin contrato ), Natalia Lafourcade ( Hasta la raíz ), Juan Luis Guerra ( Todo tiene su hora ), Julión A?lvarez ( El amor de su vida ) și Silvestre Dangond cu Nicky Jam ( Materialista ).

În cadrul galei a fost acordat și premiul pentru cel mai bun album de muzică urbană pentru ( El que sabe, sabe , al lui Tego Calderón), cea mai bună trupă ( Mi vicio más grande , al formației Banca el Recodo), cel mai bun album pop contemporan ( Sirope , al lui Alejandro Sanz) și cel mai bun cântec urban ( Ay vamos , al lui J Balvin).

Columbienii Monsieur Periné au fost încoronați cei mai buni artiști de debut și au primit trofeul pe care l-au dedicat "tuturor tinerilor artiști care luptă pentru rădăcinile lor latino-americane".

Unul din trofeele cele mai aplaude a fost cel înmânat lui Nicky Jam și Enrique Iglesias pentru cea mai bună interpretare urbană pentru cântecul El perdón . "Gracias a Puerto Rico. Dedic acest premiu oamenilor din Paris pentru ceea ce s-a întâmplat. Dumnezeu să-i binecuvânteze", a declarat artistul.

În pofida unei ceremonii în care au strălucit tinere talente, toți au fost ecplisați de prezența veteranei artiste Rita Moreno, care la 83 de ani a urcat pe scenă, și-a scos mănușile lungi ca o Gilda dezlănțuită și a dansat frenetic "reguetón" demonstrând că nu există gen muzical care să-i reziste.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus