Stiri de ultima ora

Gabriel Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias pentru recuperare complexă

Gabriel Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias pentru recuperare complexă
Cultura
"A fost transferat. S-a făcut transferul pentru procesul complex al recuperării. Starea pacientului este foarte bună, are nevoie de recuperare", a afirmat medicul Daniela Safta. 

Gabriel Cotabiţă era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din data de 8 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla în sala de sport a unui hotel din Capitală. 

"Pacientul se află în stare generală bună, echilibrat respirator şi hemodinamic, cu mobilitate prezentă şi se alimentează oral. În cursul acestei dimineţi a fost transferat la Spitalul Elias pentru tratament de specialitate şi recuperare complexă", a informat, printr-un comunicat de presă, Spitalul de Urgenţă Floreasca.

De profesie inginer, a debutat în muzica rock în 1975

A absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova fiind inginer, iar în perioada 1967-1969 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galaţi unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal.

Între anii 1979 și 1980 Cotabiță colaborează și cu Basorelief alături de care susține o serie de concerte pe litoral. După ce Redivivus își încheie activitatea pentru că nu a mai putut fi considerată o trupă studențească, interpretul își va înființa o nouă trupă, Fapt Divers cu care cântă în restaurant. Ulterior revine la titulatura de Redivivus. În 1983 Holograf rămâne fără solist vocal și il solicită pe Gabriel Cotabiță să vină în trupă. Împreună au scos în anul 1984 albumul « Holograf 1 ».

1990, primul recital pe scena Festivalului Mamaia

A jucat în filmul muzical , în regia lui  Gheorghe Vitanidis , muzica George Grigoriu și Ionel Tudor. Figurează pe coloana sonoră a peliculei « Rezervă la start », în regia lui Anghel Mora, muzica Adrian Enescu. În anul 1990 susține primul recital pe scena Festivalului Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”.

Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni TV. În acelaşi an debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare. În 1998 impune primul regulament al festivalului de la Mamaia, dar care nu este respectat fapt care il determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise. În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2.

I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis;

Gabriel Cotabiţă deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus