Stiri de ultima ora

Gabriel Cotabiţă a facut stop cardiac. Cântăreţul este în stare gravă şi este resuscitat de medici

Gabriel Cotabiţă a facut stop cardiac. Cântăreţul este în stare gravă şi este resuscitat de medici
Cultura
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat, relatează Mediafax.

Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardiac/ FOTO: click.ro"

A absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova fiind inginer. În perioada 1967-1969 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul  Redivivus devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galaţi unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal.

A jucat în filmul muzical , în regia lui  Gheorghe Vitanidis , muzica George Grigoriu și Ionel Tudor. Figurează pe coloana sonoră a peliculei « Rezervă la start », în regia lui Anghel Mora, muzica Adrian Enescu. În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”.

Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni TV. În acelaşi an debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare. În 1998 impune primul regulament al festivalului de la Mamaia, dar care nu este respectat fapt care il determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise. În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2.

I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis;

Gabriel Cotabiţă deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus