Stiri de ultima ora

Filmul "Touch me not" intră în cinematografele din România la un an după ce a câștigat Ursul de Aur

Filmul Touch me not intră în cinematografele din România la un an după ce a câștigat Ursul de Aur
Cultura
Filmul "Touch me not" intră în cinematografele din România la un an după ce a câștigat Ursul de Aur

Filmul "Touch me not" al regizoarei Adina Pintilie ajunge după un an de la câștigarea Ursului de Aur pe marile ecrane de la noi. Dacă nu sunt destui spectatori în primul weekend, filmul va fi scos din programul marilor cinematografe. Touch me not e invitație la dialog, adresată spectatorului, care e îndemnat să-și pună sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, sexualitate și corp.

COOLTURA "Touch me not", în cinematografe

Touch me not e conceput ca un amestec de documentar și ficțiune, ca o experiență terapeutică pentru personaje, dar și pentru spectatori. Vorbește despre intimitate, despre relația cu corpul nostru, despre cum e să-ți asumi diferențele dincolo de convenții sociale și alte presiuni. Regizoarea a așteptat un an de zile ca să lanseze filmul în România. Proiecțiie sunt însoțite de o serie de dezbateri.

Într-un spațiu generic, nelocalizat, în cadre cu mult alb, liniștitoare sau aseptice, se mișcă personajele filmului, aflate într-o căutare de sine. Îi vedem pe Laura, care nu suportă să fie atinsă, pe Hana, o persoana transgender, pe Christian care suferă de atrofie musculară spinală. Are membrele deformate, cu toate acestea a învățat să-și accepte corpul, are o soție, pe Grit. Filmul aduce spectatorul în zone inconfortabile, care culminează cu secvențe într-un sex club.

Doi dintre actorii filmului au venit la București să discute cu publicul - britanica Laura Benson și transgenderul Hanna Hofmann.

Conversațiile personajelor iau forma unor ședinte de terapie. Regizoarea însăși se implică și ajunge în fața camerei, ca să arate că nu e un simplu observator și ca să invite spectatorul la autoreflecție.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus