Stiri de ultima ora

Filmul "Breaking News", în regia Iuliei Rugină, ajunge în cinematografele din România din 29 septembrie

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge în cinematografele din România din 29 septembrie
Cultura
"După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?", se arată în sinopsisul peliculei.

"Prima variantă de scenariu a fost scrisă în 2007, imediat după ce am terminat facultatea. Au urmat foarte multe rescrieri. În filmare am intrat în 2014, cu varianta numărul 14, când povestea era deja foarte diferită. E un scenariu care s-a schimbat mult, pentru că a trecut foarte mult timp și a crescut cumva odată cu noi", povestește regizoarea Iulia Rugină, citată în comunicat, ea conturând povestea împreună cu Oana Răsuceanu și Ana Agopian.

Pentru documentare, cele trei scenariste au petrecut o perioadă în redacția de știri a unei televiziuni, au discutat cu reporteri, producători de știri și prieteni jurnaliști. Andi Vasluianu, la rândul său, s-a consultat cu un jurnalist pentru rolul său.

Filmările au avut loc în București și pe litoral, la Mangalia și Eforie Sud, din decembrie 2014 până în februarie 2015.

"Am terminat filmările pe 14 februarie, de ziua de naștere a Voicăi Oltean. A făcut 16 ani în ultima zi de filmare", a precizat Iulia Rugină. Voica Oltean avea 15 ani când a ajuns pe lista scurtă pentru rolul din film, în urma unui casting amplu în rândul trupelor de teatru de liceu. Tânăra a fost descoperită la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București.

În distribuție mai apar Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Angela Ioana, Constantin Cojocaru. Director de imagine este Vivi Drăgan Vasile, monteur — Cătălin Cristuțiu, iar scenograf — Andreea Popa. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun.

Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în coproducție cu Libra Film Productions.

Iulia Rugină a absolvit Secția de regie de film și televiziune din cadrul UNATC și a finalizat un masterat în regie de film în cadrul aceleiași facultăți. Scurtmetrajele regizate în anii studenției ("Bună Cristina! Pa Cristina!", "Vineri în jur de 11", "Captivi de Crăciun") au fost prezentate la festivaluri de film din Oberhausen, Ludwigsburg, Munchen, Trieste, Bruxelles, Poitiers, Sofia, Valencia, Cracovia, Bristol. În colaborare cu Actoriedefilm.ro, a realizat trei scurtmetraje și a debutat în lungmetraj cu "Love Building" (2013), recompensat cu Mențiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de la Varșovia. Ulterior, a regizat și continuarea filmului, "Alt Love Building" (2014).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus