Stiri de ultima ora

Expoziţii: Henwood Library – Din Dragoste de Carte si de Arte

Pe Simon Henwood il descoperi treptat. Boem, complex, cu o imaginatie vie, deopotriva melancolica si intunecata. Chiar si atunci cand face ilustratii pentru cartile de copii Simon ramane critic, plin de umor si foarte real. Multidi ... Citeste in continuare sciplinar, abordeaza orice limbaj artistic cu aceeasi efervescenta si pasiune.

A expus in galerii de renume, precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galerie Sophie Sheideker (Paris), a fost forta creatoare din spatele campaniei Rihannei pentru albumul « Rated R » si al turneului de promovare “Last Girl On Earth”. A colaborat cu Kanye West ca director de creatie pentru albumul "Graduation" si turneul de promovare "Glow In The Dark". A regizat videoclipul melodiei “Love Lockdown”. A pictat peste 250 de tablouri in ultimii doi ani si a scris o carte de 500 de pagini, dar unul dintre proiectele de suflet ale lui Simon Henwood este editura Henwood Library, pornita din dragoste pentru carti si artisti, cu o selectie de titluri de prestigioase precum «The Americans» – de Robert Frank, "There for the Grace of God"– de Simon Henwood, Thixotropy - Berend Strik, etc .

Pe 16 mai, la Galateca, Simon va expune in premiera in Romania, un proiect multimedia special «Henwood Library - Din Dragoste de Carte si de Arte » ce va cuprinde picturi, ilustratii, animatii, videoclipuri, muzica si carti. Expozitia este deja asteptata la Tokio, Paris, NewYork si Londra. Tot atunci se va lansa si prima librarie Henwood, in cadrul Gallery Shop Galateca.

«Henwood Library - Din Dragoste de Carte si de Arte» promite sa fie un proiect artistic original, ce continua traditia expozitiilor inedite de la Galateca.
www.sapteseri.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus