Stiri de ultima ora

Ediţie nouă a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara

Ediţie nouă a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara
Cultura
Cea de-a V-a ediție a FILTM „La Vest de Est / La Est de Vest“ a început ieri la Timi­șoara, cu invitați de seamă, printre care scriitori din Franța, Rusia, Croația, Republica Macedonia, Spania, Ucraina, Serbia și România. 

„Mai există o literatură central-europeană?“ este tema care se discută astăzi, de la ora 10.00, în avanpremiera festivalului, cu participarea lui Xavier Galmiche (Université de Paris IV – Sorbonne), Kazimierz Jurczak (Universitatea Jagiellonă, Cracovia), Balázs Imre (Universitatea Babeş-Bolyai), Adriana Babeţi și Radu Pavel Gheo.

Cele trei seri ale evenimentului vor fi marcate de lecturi publice și dezbateri. Tot azi, de la ora 18.00, vor citi din operele lor Ludmila Ulițkaia și Mircea Cărtărescu. Mâine, de la aceeași oră, lectura publică va fi „asigurată“ de Nikola Madzirov, Delimir Rešicki, Ioana Nicolae, Ruxandra Cesereanu și Adrian Bodnaru. Vineri, Clara Usón, Zaza Burciuladze, Marius Chivu și Borco Ilin vor citi din operele lor.

„Scriitor, caut editor! În «satul global»“ este tema dezbaterii de mâine, de la ora 17.00, între scriitorul Vasile Ernu și Seid Serdarević, de la Grupul editorial Fraktura din Croația

Vineri, scriitoarea Adina Popescu se întâlnește cu elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean, iar scriitorul Florin Bican cu elevii de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu“. Ioana Nicolae le va povesti despre cum e să fii scriitor elevilor  de la Colegiul Na­ţional „C.D. Loga“.   
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus