Stiri de ultima ora

Echipa “Breaking News” pleacă în caravană înainte ca filmul să ajungă pe marile ecrane

Echipa “Breaking News” pleacă în caravană înainte ca filmul să ajungă pe marile ecrane
Cultura
Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge în Arad marţi, 26 septembrie. Filmul va putea fi văzut la Cinema City Arad, la ora 19.00, iar echipa va fi prezentă la începutul proiecţiei.

Breaking News va ajunge însă pe marile ecrane din România din 29 septembrie. Înainte de premieră, echipa filmului va pleca într-o caravană prin ţară. Breaking News, însoţit de regizoarea Iulia Rugină, scenarista Oana Răsuceanu şi actriţa Voica Oltean, va ajunge astfel şi la Arad.

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit. Ce alegi să redai din viaţa unui om? Cum îşi vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ţi face meseria?

„A fost primul film la care nu am ieşit din sală. De obicei ziceam că mă duc la toaletă şi nu mai intram. Nu suportam să mă văd. La Breaking News am stat până la final.”, povesteşte Andi Vasluianu.

„Povestea nu este atât de mult despre jurnalism cât despre ce se întâmplă într-un om când trăieşte un accident de genul ăsta.”, spune actorul, care a apărut în mintea scenaristelor abia la ultimele rescrieri ale acenariului la care au lucrat mai bine de 10 ani. „Sună aşa romantic şi frumos: cum ai stat 10 ani alături de scenariul ăsta, dar n-a fost tot timpul o iubire între mine şi scenariul ăsta, au fost momente în care m-a chinuit destul de tare. Dar odată ce am găsit varianta asta, ultima, lucrurile au luat-o într-o direcţie clară.”, povesteşte Iulia într-un interviu pentru AARC. “Am simţit că povestea s-a maturizat odată cu noi, am crescut împreună.”, mai spune Iulia.

Filmul este o coproducţie Hai-Hui Entertainment, în co-producţie cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu şi Bogdan Crăciun.

Breaking News este distribuit în România de Transilvania Film, din 29 septembrie. El va intra în cinematografe din Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Baia Mare, Bistriţa, Arad. Timişoara, Lugoj, Deva, Craiova, Târgu Jiu, Braşov, Piteşti, Ploieşti. Buzău, Botoşani, Suceava, Gura Humorului, Iaşi, Piatra Neamţ, Oneşti,

Vaslui, Bârlad, Focşani, Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti, Brăila, Slobozia, Constanţa.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus