Stiri de ultima ora

Dragobetele, pentru bucureșteni: Concerte, spectacole folclorice, evenimente caritabile și târguri

Dragobetele, pentru bucureșteni: Concerte, spectacole folclorice, evenimente caritabile și târguri
Cultura
Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, denumit în calendarul popular și "cap de primăvară", este sărbătorit în București prin o serie de spectacole, evenimente caritabile și târguri cu produse tradiționale.

* București, capitala iubirii

Ziua de 24 februarie marchează începutul primei ediții a evenimentului "București, capitala iubirii", organizat în Piața Universității de Primăria Capitalei, prin creart — Centrul de Creație, Arta și Tradiție.

Astfel, pe parcursul următoarelor două săptămâni, Târgul de Mărțișor, amplasat pe esplanada cu statui, va pune la dispoziția amatorilor: mărțișoare, bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni, felicitări, produse hand-made, prăjituri, turtă dulce, bomboane și dulciuri de casă.

În cadrul aceluiași eveniment, pe 24, 25 și 26 februarie, dragostea va fi celebrată prin concerte de muzică românească. Programul va începe la ora 17,30, artiștii fiind acompaniați de Orchestra Națională Valahia, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă. Pe scenă vor urca soliști de muzică populară și ușoară, precum Silviu Biriș, Lavinia Goste, Luminița Anghel, Oana Sârbu, Aurelian Temișan, Ovidiu Komornyik, Nico, Marcel Pavel, Corina Chiriac, Monica Anghel, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Bosquito, Andreea Bănică, Paula Seling, Elena Gheorghe, Corina, Andrei Lazăr, Vlad Miriță, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Ionuț Ungureanu.

* Intrare gratuită la evenimentele de la Muzeul Satului pentru Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan

Muzeul Satului dedică trei zile sărbătorii tinereții și a iubirii la români, pregătind în acest sens spectacole folclorice, dar și un concurs de poezii de dragoste. Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica (Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan) sau ziua de naștere vor avea acces gratuit în muzeu (cu buletinul la purtător).

Bucureștenii care vor trece pe la muzeu, vineri și sâmbătă, între orele 9,00 și 17,00, vor putea târgui creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.

Programul manifestării de duminică include: teatru de umbre pentru cei mici (ora 11,00), tradiții de Dragobete cu grupul de datini și obiceiuri Cucii , din comuna Brănești — județul Ilfov (ora 13,00), melodii de dor și de dragoste interpretate de Sabrina Diacov de la Liceul Iulia Hasdeu (ora 14,00), prelucrări folclorice oferite de grupul de muzică veche Muzodava din Ploiești (ora 13,30), concurs de poezii de dragoste (ora 14,20), hore strămoșești împreună cu Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu (ora 14,30).

* Concerte în Sectorul 4 și 6

Lora va fi invitatul special al unui spectacol pregătit de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu", alături de Primăria Sectorului 4, vineri, între orele 16,00-20,00, în incinta Sun Plaza. Vor evolua de asemenea ansamblul folcloric "Plaiul Românesc", Gabriel Stănescu (vioară) și Marta Băceanu (pian), magicianul Antonio, însoțiți de un joc de lumini și umbre realizat de Leon Magdan. La finalul evenimentului va avea loc o tombolă pentru premierea participanților.

În Sectorul 6, îndrăgostiții sunt invitați pe Patinoarul Drumul Taberei, vineri, de la ora 18,30, pentru a asculta un concert susținut de trupa Vunk. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6. Intrarea va fi gratuită.

* Evenimente caritabile

"Jocurile Dragostei, de Dragobete" este un eveniment caritabil, în cadrul căruia Claudia Pavel va cânta cele mai recente piese ale sale ("Don t miss missing you", "Privilege" și "Déja vu"). Banii strânși în urma evenimentului, organizat de Alice Năstase Buciuta, editor al revistei "Marea Dragoste", vor fi donați integral Fundației I Am Campaign, care luptă pentru eradicarea sclaviei moderne.

La eveniment vor participa Ronnie Matthew Harris, reprezentantul fundației I Am Campaign, Aurora Martin, reprezentanta Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. "Jocurile Dragostei, de Dragobete" va avea loc la Press House Ballroom, Bulevardul Poligrafiei din București, costul unui bilet fiind de 100 de lei.

Un alt eveniment caritabil a fost anunțat de muzicianul Aldo Blaga, care și-a dăruit lansarea albumului "Despre Dragoste" unei cauze nobile, sprijinirea Asociației Necuvinte. Evenimentul va avea loc vineri la Temple Social Pub (Bulevardul Mărășești 71-73), de la ora 20,00.

Programul artistic va fi asigurat, alături de Aldo Blaga & TzikaSaxOrchestra, de foștii concurenți la "Vocea României" Liviu Teodorescu și Ilinca Băcilă, de magicianul și mentalistul Simion Ștefan, de comediantul Tiberiu Popovici și de vedeta de televiziune Mihaela Tatu.

Intrarea la spectacol presupune o donație în valoare de minim 50 lei, iar 50% din încasările albumului vor fi donate în scopuri caritabile.

* Dragobete rocks

Iubitorii muzicii rock sunt așteptați, vineri, la Club Quantic (Șoseaua Grozăvești, nr.82), să se "distreze românește" alături de Adrian Naidin & Ionuț Micu, The dAdA și Accuarella. "Dragobete rocks" va începe la ora 21,00 și se va desfășura până în miez de noapte, artiștii pregătind un "playlist croit special pentru Dragobete".

Biletele au fost puse în vânzare în rețelele Ticketnet.ro, Iabilet.ro, Bilet.ro și Eventim.ro. Până pe 23 februarie, inclusiv, biletele pot fi achiziționate la prețul de 35 lei, iar în ziua concertului acestea vor fi disponibile la prețul de 45 lei. Rezervarea meselor se poate face după cumpărarea biletelor, apelând numărul de telefon: 031/432.17.42.

"Dragobete Rocks" este un proiect conceput de Asociația Culturală Spectaculis, care își propune să promoveze generația tânără a artiștilor talentați și, în același timp, să îi aducă pe bucureșteni mai aproape de muzica live de calitate.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus