Stiri de ultima ora

Documentarul românesc "Acasă, My Home" a obținut Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine la Sundance Film Festival

Documentarul românesc Acasă, My Home a obținut Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine la Sundance Film Festival
Cultura
Lungmetrajul românesc a fost unul din cele 12 titluri selectate pentru competiţia internaţională de film documentar a festivalului, din peste 14.000 de filme din întreaga lume.

Pelicula spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti - primul parc natural urban din România.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a Capitalei. Echipa filmului a dezvoltat, în acelaşi timp, şi un proiect social la care au contribuit nenumăraţi specialişti şi organizaţii umanitare. Cei 11 membri ai familiei au trăit izolaţi de societate: fără documente, fără educaţie sau acces la sănătate. Acum, toţi cei nouă copii din familia Enache au acte, merg la şcoală, sunt văzuţi în mod regulat de medici, iar adulţii au locuri de muncă stabile, se arată în comunicatul citat.

Documentarul regizat de Radu Ciorniciuc este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, în coproducţie cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, partener principal UiPath Foundation, cu sprijinul Televiziunii Române, Creative Europe, Cinelabs (România), Beep Studio (Cehia) şi reprezentat internaţional de distribuitorul Autlook Filmsales.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus