Stiri de ultima ora

Dialoguri cu Regele Mihai, adunate pe un DVD lansat de Curtea Veche

Dialoguri
cu Regele Mihai, adunate pe un DVD lansat de Curtea Veche
Cultura
Regele Mihai I vorbeşte despre perioada 1991-1995

DVD-ul „Cuvântul Regelui”, realizat de Marilena Rotaru, va fi lansat joi, de la ora 18.00, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, în prezenţa principesei Maria a României.

„Cuvântul Regelui” cuprinde o serie de dialoguri cu regele Mihai realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991 - 1995, secvenţe din încercările acestuia de a reveni în România (1990 şi 1994), vizita de Paşti din 1992 la Putna, Bucureşti şi Curtea de Argeş, precum şi câteva momente din evenimentele şi spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalităţi de prim-plan ale societăţii româneşti, precum Ion Zamfirescu, Alexandru Paleologu, Dan Grigore şi Sorin Dumitrescu.

„Transformarea României din monarhie în republică este ilegală şi ilegitimă din mai multe puncte de vedere. Întâi de toate, felul cum am fost obligat să semnez acel aşa-zis act al abdicării, prin şantaj, ameninţări. În plus, constituţia noastră, care era în vigoare atunci, specifica foarte bine cum se putea schimba această constituţie. Or aceste lucruri nu au fost câtuşi de puţin respectate”, a declarat  regele Mihai I al României. „S-a votat în parlamentul de atunci instalarea republicii, la repezeală, parlamentul era în vacanţa Crăciunului, au adunat câţiva oameni, nici n-a fost numărul care trebuia să fie şi au falsificat numărul de voturi. Aşa că toată chestiunea asta, până acum, este ilegală şi ilegitimă”, a mai spus suveranul.

DVD-ul face parte din colecţia „Cărţi regale” a editurii Curtea Veche, iar intrarea la evenimentul de lansare va fi liberă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus