Stiri de ultima ora

Despre Vama Veche de dinainte şi după "privatizare", cu regizorul Cristian Pepino, la Adevărul Live, de la ora 15.00

Despre Vama Veche de dinainte şi după privatizare, cu regizorul Cristian Pepino, la Adevărul Live, de la ora 15.00
Cultura
Regizorul Cristian Pepino cunoaşte Vama Veche încă de pe vremea când era doar un sat pescăresc    FOTO: Eduard Enea

Regizorul Cristian Pepino este unul dintre acei "vamaioţi" care cunosc Vama Veche încă de pe vremea când satul de la graniţă era doar o aşezare pescărească, formată cin câteva case. Amintirile legate de acel loc magic le-a aşternut pe hârtie şi le-a strâns în două cărţi, cea mai recentă dintre acestea lansată weekendul trecut, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

Succesul primei „Cărţi de la Vama Veche“, ca şi reacţiile publicului — criticile mai mult sau mai puţin subiective ale prietenilor, aprecierile unor personalităţi cu renume sau ale unor cititori complet necunoscuţi — l-au obligat, practic, pe Cristian Pepino să scrie o continuare.

În "A doua carte de la Vama Veche", vă veţi întâlni cu o parte din personajele pe care deja le cunoaşteţi: Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, Nuni Anestin, François Pamfil, Mircea Florian, Dadu Bucur, Decebal Scriba, Dimi Simon, chiar şi Edmondo…, dar şi cu fata lui Pacepa, Adrian Păunescu, Paul Everac, prietenii prietenilor familiei Medrea sau misteriosul Dodo.

Veţi revizita, fireşte, locurile mitice — Doimai, Mamaia-sat, Vama Veche. Veţi auzi, în plus, „Poveştile de seară“ de la Vama, unele extraodinare. Şi se prea poate ca noua carte a lui Cristi Pepino să vă amuze, să vă încânte, să vă farmece încă mai mult decât prima.

"A doua carte de la Vama Veche" a fost lansată pe 18 iunie, la Librăria Humanitas Cişmigiu, prilejuind o întâlnire specială, cu un public doritor de poveşti estivale, boeme şi pline de culoare.

Cum a fost Vama Veche "pe vremuri" şi cum este în zilele noastre? Mai există spiritul "vamaiot" sau el a fost sufocat de interesele comerciale din zonă? Unde se duc vechii vamaioţi şi doimaişti atunci când nu îşi mai regăsesc liniştea şi intimitatea în locurile pe care le frecventau? La toate aceste întrebări va răspunde regizorul Cristian Pepino, de la ora 15.00, la Adevărul Live.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus