Stiri de ultima ora

COOLTURA Corneliu Porumboiu, în competiţie la Cannes. Pelicula sa, "La Gomera", va avea proiecția de gală sâmbătă

COOLTURA Corneliu Porumboiu, în competiţie la Cannes. Pelicula sa, La Gomera, va avea proiecția de gală sâmbătă
Cultura
COOLTURA Corneliu Porumboiu, în competiţie la Cannes. Pelicula sa, "La Gomera", va avea proiecția de gală sâmbătă

A început Festivalul de la Cannes. În competiția oficială a intrat și Corneliu Porumboiu, cu cel mai recent film al său, "La Gomera". Porumboiu e unul dintre regizorii noştri lansaţi pe Croazetă. În 2006 câștiga premiul pentru debut Camera d Or cu "A fost sau n-a fost". "Poliţist adjectiv" și "Comoara" au fost prezentate în secțiunea "Un Certain Regard". Acum, Corneliu Porumboiu concurează cu nume mari ale cinematografiei mondiale ca Almodovar, Tarantino sau fraţii Dardenne.

Porumboiu, în competiție la Cannes

Corneliu Porumboiu cu "La Gomera" promite un film mult mai antrenant decât tot ce-a făcut până acum, cu o intrigă polițistă complicată, care va captiva publicul pe mai multe niveluri.

Cristi, un polițist corupt , interpretat de Vlad Ivanov, e implicat cu mafia într-o afacere de 30 de milioane de euro. Ajuge pe insula La Gomera, în Spania, să învețe un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl ajută să elibereze din arest un traficant care știe unde sunt ascunși banii.

"La Gomera" este prima producție pe care Corneliu Porumboiu a turnat-o în cea mai mare parte în afara României - în Spania și Singapore.

Actorii Vlad Ivanov și Catrinel Menghia au luat cursuri de fluierat pentru film.

De fapt, în "La Gomera", spune Corneliu Porumboiu, e prezentă tema recurentă a filmelor sale: limbajul.

În "La Gomera" toți sunt răi, spune regizorul, are happy end. E un film cu o anumită distanță, cu multe referințe cinematografice. Speră să fie distribuit în cât mai multe țări.

În România, filmul lui Corneliu Porumboiu va fi lansat în cinematografe în septembrie. Mai repede îl putem vedea la TIFF.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus