Stiri de ultima ora

Coloana sonoră „The Greatest Showman”, record absolut în topul britanic al albumelor

Coloana sonoră „The Greatest Showman”, record absolut în topul britanic al albumelor
Cultura
Coloana sonoră „The Greatest Showman”, record absolut în topul britanic al albumelor

Coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a doborât recordul deţinut de Adele în topul britanic al albumelor, ocupând primul loc timp de 24 de săptămâni neconsecutive.

Actualizat: 29.12.2018 - 11:40

„The Greatest Showman” este albumul care a petrecut cele mai multe săptămâni pe primul loc în topul britanic în acest secol. În ultimele şapte zile, coloana sonoră - care a debutat în top în urmă cu 53 de săptămâni - a fost vândută în 61.000 de unităţi. Potrivit News.ro, filmul regizat de Michael Gracey, cu Hugh Jackman, Michelle Williams şi Zac Efron în distribuţie, a fost lansat în 2017. 

„Staying At Tamara s” al lui George Ezra a ocupat locul al doilea, în urcare o poziţie, după a 40-a săptămână, iar albumul postum „Unchained Melodies” al lui Roy Orbison, o colaborare cu Royal Philharmonic Orchestra, a urcat tot un loc, până pe trei, după a cincea săptămână, potrivit officialcharts.com.

Cât priveşte single-urile, Ava Max a urcat în topul britanic o poziţie, până pe primul loc, cu „Sweet But Psycho”, lansată pe 1 noiembrie, piesă care s-a clasat în fruntea clasamentelor din 10 ţări europene, între care Irlanda, Germania şi Suedia. Peste jumătate din clasamentul de săptămâna aceasta al single-urilor reprezintă piese de Crăciun: „All I Want For Christmas Is You”, cântată de Mariah Carey, ocupă locul al doilea, iar „Las Christmas” a grupului Wham, locul al treilea.

În top 10 au intrat piese de sezon interpretate de Elton John, Shakin Stevens şi The Pogues. Albumul „21” al lui Adele a stat 23 de săptămâni pe primul loc în clasament, în perioada februarie 2011 - aprilie 2012.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus