Stiri de ultima ora

Cineastul John Carpenter a primit trofeul Carrosse d Or la Festivalul de Film de la Cannes 2019

Cineastul John Carpenter a primit trofeul Carrosse d Or la Festivalul de Film de la Cannes 2019
Cultura
Cineastul american John Carpenter a primit trofeul Carosse d Or, decernat de Société des Réalisateurs de Films (SRF), în seara de deschidere a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, care se derulează în perioada 15 - 24 mai, în cadrul celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de la Cannes, potrivit Mediafax.

Decernarea trofeului a fost acompaniată și de aranjamente muzicale electronice cu sonorități horror, potrivit Reuters. Acestea au avut scopul de a celebra și activitatea de compozitor a lui John Carpenter, care s-a implicat în crearea coloanelor sonore pentru peliculele sale.

Regizorul american a afirmat că a devenit fascinat de cinematografie la vârsta de trei ani. După prima sa vizită la cinema - unde a vizionat filmul "The African Queen/ Regina africană", cu Katharine Hepburn și Humphrey Bogart -, el a rămas fascinat de felul în care personajele apăreau din razele de lumină emise de proiector. "Sunt mândru să fiu parte a acelei transportări a publicului prin lumea luminilor și a umbrelor din jurul lor", a afirmat acesta.

Cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes a fost deschisă marți seară cu proiecția peliculei "The Dead Don t Die", regizată de Jim Jarmusch. Regizorul filmului a declarat că John Carpenter a fost una dintre sursele sale de inspirație.

Considerat un maestru al filmelor horror, regizorul John Carpenter este renumit pentru producţii devenite clasice ale genului, precum "Halloween", "Evadare din Los Angeles" şi "Memoriile Omului Invizibil".

Recompensând un cineast ales pentru calităţile inovatoare ale filmelor sale, pentru îndrăzneala şi intransigenţa acestuia în domeniul regiei şi producţiei de film, premiul Carosse d Or a fost acordat în ultimii ani unor regizori de seamă, precum Jacques Rozier, Clint Eastwood, Nanni Moretti, Ousmane Sembene, David Cronenberg, Alain Cavalier, Jim Jarmusch, Naomi Kawase, Agnès Varda şi Jafar Panahi. Anul trecut, premiul i-a fost decernat cineastului american Martin Scorsese.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus