Stiri de ultima ora

Cerbul de Aur: Gigliola Cinquetti a deschis ediţia aniversară; Paulo Braganca, Andra, The Human - recital extraordinar

Cerbul de Aur: Gigliola Cinquetti a deschis ediţia aniversară; Paulo Braganca, Andra, The Human - recital extraordinar
Cultura
De altfel, spectacolul de deschidere din Centrul Istoric al Braşovului a adus publicului trecut de vârsta adolescenţei bucuria revederii cu artişti care au marcat scena Cerbului de Aur şi emoţia evocării celor care au intrat în istoria Festivalului. Evenimentul a fost deschis de prezentatorii Aurelian Temişan şi Ilinca Avram, care au invitat publicul să asiste la un "super-festival ca-n vest": "La 50 de ani de la naştere, Cerbul împlineşte doar 18 ani, ceea ce înseamnă că aniversează majoratul. La Mulţi Ani, dragă cerbule! (...) În anul de graţie 1968, Tudor Vornicu, Valeriu Lazarov, Sile Dinicu, alături de zeci de profesionişti din faţa şi din spatele camerelor de luat vederi, au pus Cerbul de Aur pe harta marilor festivaluri ale lumii". Artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969, a deschis seria recitalurilor din prima seară a Festivalului.

Spectatorii s-au reîntâlni apoi cu artişti români care au scris istorie la Cerbul de Aur - Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu al Cerbului de Aur, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurenţiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Un ecran LED curbat, acţionat de 12 motoare, maschează orchestra festivalului în funcţie de momentul scenic, iar instalaţia de sunet are un power handling de 100.000 de watt. Festivalul se desfăşoară într-un perimetru de 9.000 m2, în decorul istoric al Pieţei Sfatului din Braşov.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus