Stiri de ultima ora

Cele mai calde veşti din culisele Berlinalei, într-o corespondenţă specială din capitala Germaniei, la Adevărul Live, de la ora 13.00

Cele mai calde veşti din culisele Berlinalei, într-o corespondenţă specială din capitala Germaniei, la Adevărul Live, de la ora 13.00
Cultura
În perioada 11-21 febrarie, la Berlin are loc cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film, acolo unde România este reprezentată la secţiunea Forum de lungmetrajul "Ilegitim", regizat de Adrian Sitaru. În direct, de pe covorul roşu al Berlinalei, jurnalistul Florin Ghioca, trimisul special al ziarului Adevărul, face o analiză a participării româneşti la unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice ale lumii.

După prima proiecţie, care a avut loc pe 13 februarie, la Zoo Palast, "Ilegitim" a captat atenţia publică, următoarele proiecţii fiind deja sold out. Adrian Sitaru şi echipa de actori au fost prezenţi la premiera mondială a filmului care tratează un subiect delicat şi chiar controversat, acela al incestului.

Dar participarea României nu se rezumă doar la atât. Scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe, intitulat "O noapte în Tokoriki", actriţa Iulia Ciochină, scenarista Ruxandra Ghiţescu, Răzvan Rădulescu, co-scenarist al producţiei germano-franco-mexicane "Soy Nero", actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur se numără printre prezenţele româneşti din cadrul ediţiei din acest an a Berlinalei (11-21 februarie).

De asemenea, la sediul ICR Berlin a avut loc şi vernisajul expoziţiei de fotografie "Stop cadru" a cunoscutului Silviu Gheţie, un obişnuit al platourilor de filmare, un eveniment care s-a bucurat de o numeroasă participare, atât din partea românilor care locuiesc în Germania, cât şi din partea localnicilor cuioşi să vadă imagini din cele mai importante filme româneşti din ultimii ani.

Cu sprijinul ICR, jurnaliştii Adevărul au fost prezenţi la toate aceste evenimente, iar de la ora 13.00, trimisul special Florin Ghioca va face o analiză a participării româneşti la Berlinale, în direct, la Adevărul Live.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus