Stiri de ultima ora

Cea de-a patra ediție a Festivalului Filmelor Românești se desfășoară între 2 și 4 octombrie

Cea de-a patra ediție a Festivalului Filmelor Românești se desfășoară între 2 și 4 octombrie
Cultura
Cea de-a patra ediție a Festivalului Filmelor Românești aduce unele dintre cele mai bune lungmetraje autohtone în proiecții în aer liber, cu acces gratuit, în Capitală, între 2 și 4 octombrie, de la ora 19.00, potrivit unui comunicat.

Seria filmelor este deschisă miercuri cu lungmetrajul "Arest", de Andrei Cohn, care a avut premiera internațională la cea de-a 54-a ediție a Festivalului de la Karlovy Vary și a fost distins cu premiul Zilelor Filmului Românesc la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania. În august 1983, arhitectul Dinu Neagu se află, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta. Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu joacă rolurile principale, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Proiecția va fi precedată de o discuție între public și membri din echipa filmului.

Joi, va rula filmul "Un prinț și jumătate", regizat de Ana Lungu și scris împreună cu Iris Spiridon. Pelicula spune povestea unui trio carismatic, care locuiește împreună într-un apartament de București. Prietenia se complică însă, când un personaj se îndrăgostește de altcineva. Filmul vorbește despre dragoste și prietenie și care dintre ele este mai puternică și care este mai profundă.

De asemenea, vineri este programat "Baloane de Curcubeu", un film regizat de Iosif Demian și cenzurat în perioada comunistă. Pelicula a fost salvată de la topire și recondiționată, iar, în 1982, a fost lansată oficial. Comedie/dramă, filmul surprinde povestea unui președinte de CAP, părăsit de proaspăta soție pentru un fost pușcăriaș.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus