Stiri de ultima ora

Cea de-a 18-a ediție a premiilor Grammy Latino se desfășoară joi seara în Las Vegas

Cea de-a 18-a ediție a premiilor Grammy Latino se desfășoară joi seara în Las Vegas
Cultura
Gala celei de-a 18-a ediții a premiilor Grammy Latino se desfășoară ioi seara în Las Vegas. Covorul roșu așteaptă invitații începând cu ora 20:00 pe coasta de vest a SUA - 05:00 vineri dimineața în România. Ceremonia va fi transmisă în direct în peste 80 de țări de postul Univision și va putea fi urmărită online pe site-ul ziarului spaniol El Pais.

The Latin Recording Academy i-a recompensat miercuri seara pe artiștii Los Del Río, Lucecita Benítez, Joao Bosco, Ilan Chester, Víctor Heredia, Guadalupe Pineda și Cuco Valoy cu Premiul pentru Excelență Muzicală. Gala din 15 noiembrie s-a încheiat cu decernarea premiului "Persona del Ańo 2017" cantautorului spaniol Alejandro Sanz.

Muzicianul portorican Residente, cu 9 nominalizări, și artiștii columbieni Maluma și Shakira, cu câte 7 și respectiv 6 nominalizări, pornesc ca favoriți la gala care se va desfășura la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Alți aspiranți la premiile Grammy Latino sunt Kevin Jiménez ADG, Juanes și Mon Laferte, fiecare cu câte cinci nominalizări.

Foarte popular, pentru că a fost unul din fondatorii trupei Callea 13, Residente este nominalizat la 9 categorii inclusiv la cele pentru cel mai bun album ( Residente ), cea mai bună înregistrare și cel mai bun cântec (ambele pentru Guerra ).

La rândul său columbianul Maluma optează, printre altele, la premiul pentru cea mai bună înregistrare și cel mai bun cântec cu Felices los 4 , în timp ce compatrioata sa, Shakira, aspiră la un Grammy Latino pentru cel mai bun album, cu El Dorado , și cea mai bună înregistrare și cântec cu piesa Chantaje , în colaborare cu Maluma.

Luis Fonsi și Daddy Yankee, impulsionați de succesul planetar Despacito , conduc bogata listă a artiștilor, producătorilor și inginerilor cu patru nominalizări la premiile Grammy Latino, din care mai fac parte Vicente García, Nicky Jam, Natalia Lafourcade, Danay Suárez, Rafa Arcaute și Tom Coyne.

Latin Grammy Awards, care numără peste 50 de categorii, cuprinde și nominalizări mai curioase, precum cea postumă acordată artistului Juan Gabriel, care ar putea primi premiul pentru cel mai bun album vocal de pop tradițional pentru Vestido de etiqueta por Eduardo Magallanes . El divo de Juárez , decedat în august 2016, a câștigat deja anul trecut cu titlu postum premiul Grammy Latino pentru cel mai bun disc și cel mai bun disc vocal de pop tradițional cu Los dúo 2 .

"Mai mult ca oricând, muzica latino continuă să aibă un uriaș impact cultural, unind oameni din lumea întreagă", a semnalat într-un comunicat președintele Academiei Latina de Înregistrări, Gabriel Abaroa Jr.

Premiile Grammy Latino se acordă în funcție de voturile experților internaționali ai Academei Latino de Înregistrare. Nominalizații de anul acesta au fost selectați dintre cele aproximativ 10.000 de propuneri fiind considerați cei mai reprezentativi artiști din perioada cuprinsă între 1 iulie 2016 și 31 mai 2017.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus