Stiri de ultima ora

Carte nouă la Polirom: „Despre iubire și (alte) ispite” - Dilema veche

Carte nouă la Polirom: „Despre iubire și (alte) ispite” -  Dilema veche
Cultura
Editura Polirom vă prezintă un fragment din volumul de Dragoș Ghițulete, recent publicat în colecția „Ego. Proză”, disponibil și în ediție digitală.

Dragoș Ghițulete s-a născut pe 20 martie 1974, la Pitești. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București. A fost redactor de carte și jurnalist, realizînd, printre altele, emisiuni culturale și politice la RFI România. Talk-show-urile găzduite de el au fost premiate în 2007 de Reprezentanța Comisiei Europene în România, iar în 2008 de Clubul Român de Presă. În prezent se ocupă de editare web. A debutat în 2007 în volumul colectiv Cartea cu bunici, la Editura Humanitas, publicînd apoi romanele Gluma rusească (2010) și Partea dreaptă a capului (2014) la Editura Cartea Românească.

Despre iubire și (alte) ispite (fragment)

Şase luni mai tîrziu, chiar în ziua în care copilul începea clasa zero, s‑a trezit mai devreme. Deja vorbise cu clienţii lui şi le spusese că vrea să fie de faţă la începutul anului şcolar. S‑a bărbierit şi a făcut cafeaua. Şi‑a trezit copilul şi soţia. Le‑a pregătit micul dejun. În drum spre şcoală, s‑a oprit să ia flori. Le comandase din timp, aşa că vecina, cum îi spuneau florăresei de lîngă staţia de metrou, i‑a întins un buchet imens. Ştia ce are de făcut în continuare. În curtea şcolii, aglomeraţie. Noua învăţătoare, după ce se prezintă, le spune cîteva cuvinte despre ea. Nu e atent. E concentrat doar pe ce trebuie să facă. Şi, atunci cînd îi dă florile, se face că le scapă. Se întinde brusc după ele. Şi rămîne cu mîna întinsă. O, nu, nu iar, o aude pe soţia lui. Ba da. Iar.
dilemaveche.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus