Stiri de ultima ora

CANNES 2017 Lily-Rose Depp și iranianul Asghar Farhadi au declarat deschisă a 70-a ediție a Festivalului de Film

CANNES 2017 Lily-Rose Depp și iranianul Asghar Farhadi au declarat deschisă a 70-a ediție a Festivalului de Film
Cultura
Actrița franco-americană Lily-Rose Depp și realizatorul iranian Asghar Farhadi au declarat deschisă cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, în cadrul ceremoniei de miercuri seară, informează AFP.

Fiica Vanessei Paradis și a lui Johnny Depp, Lily-Rose Depp, în vârstă de 19 ani, a fost aleasă drept simbol al tinereții , potrivit organizatorilor evenimentului.

Asghar Farhadi a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu la ediția din 2016 a acestui prestigios festival cu pelicula The Salesman , distins de asemenea cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în acest an.

Festivalul, a cărei maestră de ceremonii este actrița italiană Monica Bellucci, și-a deschis porțile miercuri seară sub un dispozitiv înalt de securitate pentru acest an jubiliar care beneficiază de prezența a nenumărate în vedete precum Nicole Kidman, Clint Eastwood, Isabelle Huppert sau David Lynch.

Francezul Arnaud Desplechin, un obișnuit al Croazetei, a avut onoarea să inaugureze noua ediție a festivalului cu filmul său Ismael s Ghosts , despre un triunghi amoros care le reunește pentru prima dată pe marele ecran pe actrițele Marion Cotillard și Charlotte Gainsbourg, alături de Mathieu Amalric.

La conferința de presă organizată înaintea premierei oficiale, Arnaud Desplechin a declarat că se simte protejat , filmul său fiind difuzat în afara competiției. Te simți puțin mai protejat decât atunci când te afli în competiție și este totodată o imensă onoare , a spus el, potrivit Reuters. Cred că e mai puțin periculos decât atunci când te afli în concurs, când de multe ori presa franceză poate fi mai divizată, mai brutală , a adăugat acesta referindu-se la criticile negative care nu întârzie să apară dacă un film nu este bine primit.

În total 19 filme vor aspira la trofeul Palme d Or care va fi decernat la 28 mai și care pentru această ediție aniversară a fost încrustat cu o constelație de diamante. Printre acestea se numără cel mai recent film al lui Michael Haneke ( Happy end ) care ar putea intra în istorie dacă va câștiga pentru a treia oară Palme d Or, patru filme americane printre care Good Time al fraților Safdie și o revenire a realizatoarei Sofia Coppola cu noul său lungmetraj The Beguiled .

Franța este reprezentată de patru filme aflate în competiție: L amant double de François Ozon, Rodin de Jacques Doillon, 120 battements par minute de Robin Campillo, și Le redoutable de Michel Hazanavicius.

În competiție se află și două filme distribuite de gigantul de televiziune american Netflix ( The Meyerovitz Stories al lui Noah Baumbach și Okja de Bong Joon-Ho). Este vorba de o premieră care a suscitat o amplă controversă în cinematografia franceză tulburată de venirea acestui nou rival aflat în concurență directă cu sălile de cinema. Organizatorii au modificat până la urmă regulamentul și au impus ca din 2018 orice film aflat în competiție să fie vizionat în cinematografe.

Pentru a departaja această selecție formată din nou veniți și din obișnuiți ai festivalului, juriul prezidat de regizorul spaniol Pedro Almodovar reunește membri de marcă, precum actrița și realizatoarea franceză Agnes Jaoui, regizorul sud-coreean Park Chan-Wook, actorul american Will Smith, sau actrița chineză Fan BingBing.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus