Stiri de ultima ora

CANNES 2016 O peliculă finlandeză este câștigătoarea premiului secțiunii Un Certain Regard

CANNES 2016 O peliculă finlandeză este câștigătoarea premiului secțiunii   Un Certain Regard
Cultura
Filmul de debut al regizorului finlandez Juho Kuosmanen (36 de ani), The Happiest Day in the Life of Olli Maki , a câștigat sâmbătă premiul secțiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, informează France Presse.

Filmat în alb-negru, filmul este inspirat de povestea reală a unui pretendent la titlul de campion mondial la box la categoria pană, în anii 1960. La începutul carierei sale, acest boxer a avut ocazia de a lupta împotriva unui sportiv american campion mondial la această categorie și a pierdut, foarte repede, în fața unui public numeros.

Regizorul a spus că a luat ca referință atmosfera de cinema verite din anii 1960, un stil documentar care încerca să capteze în mod direct realitatea, cu o cameră ușoara.

Juriul a recompensat un film "de o grație infinită, de o originalitate incredibilă", a declarat președinta sa, actrița elvețiană Keller Marthe. Este un film care are un anumit punct de vedere cu privire la fericire", potrivit căruia nu este absolută nevoie de bani, succes, competiție", a spus ea.

În secțiunea Un Certain Regard , pentru care au fost selectate 18 filme din 20 de țări, inclusiv șapte premiere, au mai fost decernate alte patru premii.

Koji Fukada a câștigat premiul juriului pentru "Harmonium", al patrulea film al său, care pune în scenă viața aparent banală din sânul unei familii, până când interferează un vechi prieten, ieșit din închisoare.

Actorul și regizorul american Matt Ross a fost distins cu premiul pentru regie pentru filmul "Captain Fantastic", despre un tată de familie (Viggo Mortensen), care își ține cei șase copii departe de consumism.

Filmul de animație "La Tortue Rouge", al olandezului Michael Dudok de Wit, care trasează principalele etape din viața unei ființe umane de-a lungul istoriei unui naufragiat pe o insulă tropicală pustie, a primit premiul special.

Un Certain Regard este una din selecțiile oficiale ale Festivalului de Film de la Cannes, alături de Competiția Oficială. Premiul Un Certain Regard a fost acordat în 2015 filmului "Hrutar" (Rams) al regizorului islandez Grimur Hakonarson.

Aceste premii devansează cu 24 de ore anunțarea palmaresului festivalului și a premiului Palme d Or.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus