Stiri de ultima ora

Când actorul-dansator devine regizor. Ştefan Lupu, la Adevărul Live, de la ora 14.00

Când actorul-dansator devine regizor. Ştefan Lupu, la Adevărul Live, de la ora 14.00
Cultura
Ştefan Lupu este unul dintre actorii tinerei generaţii care a făcut trecerea de la actorie la regie cu succes. Spectacolele sale se joacă pe scene importante din ţară, iar premiile nu au întârziat să apară. Ştefan Lupu este invitat în studioul Adevărul Live, de la ora 14.00.

Îmbinarea actoriei cu regia şi dansul înseamnă pentru Ştefan Lupu o etapă artistică în care pare să se regăsească cel mai bine. Născut pe 8 mai 1985, a absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, Cluj Napoca, clasa prof. Miklos Bács, promoţia 2004-2008, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Bucureşti, Specializare Arta Actorului de Film,  promoţia 2008-2009. Doctorand, Studii teatrale aplicate, în cadrul U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale", prof. coord. dr. Gelu Colceag.

În ultimii ani a primit numeroase premii, printre care premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru dans Hail Love la Bucureşti Fringe Festival, premiul special al juriului pentru cea mai bună creaţie coregrafică cu spetacolul   Hail love , la Iaşi Fringe Festival (FIE), premiul pentru cel mai bun spectacol “Zic Zac”, la Gala Absolventilor UNATC, premiul pentru cel mai bun spectacol  “Zic Zac” la Festivalul de Teatru Independent Undercloud, Premiul special UNITER pentru  spectacolul “Zic Zac”, premiul pentru cel mai bun spectacol în secţiunea “teatre independente” pentru “Zic Zac”, la Festivalul de Comedie FestCO.

În prezent, este actor la Tatrul Mic, unde joacă în spectacolele Mutter Courage şi copii ei - o cronică de război, Primăvara doamnei Stone la Roma, Visul unei nopţi de vară, Băieţii de aur, 39 de trepte, Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike. Mai poate fi văzut în spectacolele D`ale noastre şi Folia, Shakespeare & Co, ambele în regia şi coregrafia lui Gigi Căciuleanu, la Teatrul Naţional din Bucureşti.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus