Stiri de ultima ora

Cadou de 8,8 milioane de dolari pentru CIO - Manifestul lui Pierre de Coubertin a fost donat de un oligarh rus

Cadou de 8,8 milioane de dolari pentru CIO - Manifestul lui Pierre de Coubertin a fost donat de un oligarh rus
Cultura
Manuscrisul original al manifestului scris în 1892 de Pierre de Coubertin, care în decembrie a fost vândut la licitaţie la New York, pentru 8,8 milioane de dolari, a fost oferit luni Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de către miliardarul rus Alişer Usmanov, potrivit news.ro.

Miliardarul rus, care este şi preşedinte al Federaţiei Ruse de Scrimă, a achiziţionat acest document de 14 pagini îna New Yok, însă la momentul licitaţiei nu era cunoscut numele cumpărătorului.

"Suntem martorii unui eveniment istoric. Manuscrisul se întoarce la casa olimpică, acolo unde îi este locul", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, care a primit manuscrisul la Muzeul Olimpic de la Lausanne.

"Cred că Muzeul Olimpic este cel mai potrivit loc pentru a păstra acest manuscris inestimabil", a declarat Alişer Usmanov.

În manifest, baronul de Coubertin îşi prezintă viziunea pentru renaşterea Jocurilor olimpice din antichitate sub forma unei competiţii sportive moderne şi internaţionale în spiritul excelenţei şi fair-play-ului.

La doi ani după discurs, Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Internaţional Olimpic, iar în 1896 au avut loc la Atena primele Jocuri Olimpice moderne.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus