Stiri de ultima ora

Bugetul Academiei Române, votat în Comisiile de învăţământ reunite ale Parlamentului

Bugetul Academiei Române, votat în Comisiile de învăţământ reunite ale Parlamentului
Cultura
Comisiile de învăţământ reunite ale Parlamentului au avizat luni, favorabil, bugetul Academiei Române, cu 18 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Bugetul Academiei Române pentru acest an este de 471,7 milioane lei, cu 5,09% mai mult decât anul trecut.

El a afirmat că bugetul propus pentru instituţie în anul 2019 acoperă doar 85% din cheltuielile de personal şi a solicitat 31 de milioane de lei în acest sens.

"Solicităm o analiză atentă a faptului că cheltuielile de personal nu sunt acoperite pentru întreg personalul decât în proporţie de 85%. Deci, ultima lună din 2019 nu este acoperită, pentru care am solicitat o sumă suplimentară de 31 de milioane. Am solicitat, de asemenea, pentru bunuri şi servicii o sumă de cinci milioane de lei. Este o sumă necesară pentru tot ce înseamnă aditiv, substanţe, instrumente de laborator, materiale specifice diverselor domenii de cercetare, piese, module şi aşa mai departe, pentru întreţinerea aparaturii de laborator. În mod deosebit, am cerut o sumă suplimentară de 64 de milioane pentru a face cerinţelor legate de Programul strategic pe care noi l-am votat, este vorba despre Casa Academiei, Sala Dalles şi toate celelalte pe care le-am menţionat. Aici am solicitat în mod expres o sumă pentru credite de angajament de 64 de milioane şi credite bugetare de 19,5 milioane lei", a spus secretarul de stat al Academiei Române.

Dumitrache a spus că a solicitat o sumă de 10,7 milioane de lei pentru Spitalul Elias şi centrul asociat acestuia.

Tot în aceeaşi şedinţă a fost avizat favorabil de cele două comisii parlamentare şi bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă, cu 18 voturi "pentru", 9 "împotrivă". Bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă este de 10,6 milioane lei, cu 5,07% mai mult decât anul trecut.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus