Stiri de ultima ora

Bucharest Short Film Festival, ediția a treia

Bucharest Short Film Festival, ediția a treia
Cultura
Între 8-14 decembrie, la Cinemateca Eforie revine Festivalul de scurtmetraje Bucharest Short Film Festival, aflat la cea de-a treia ediție, cu o nouă selecție de filme excepționale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume: Annecy, Bafta, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Edinburgh, Locarno, Moscova, Palm Springs, Raindance, Veneția, Sundance, Tribeca, Toronto.

Independent, acesta este cuvîntul-cheie pentru BSFF. Pentru că festivalul este fondat și organizat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți din cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, avînd ca scop recunoașterea, prezentarea și răspîndirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurt metraje internaționale, dînd prioritate filmelor independente, întotdeauna. 

Motivația noastră este excelența, creativitatea și inovația în arta cinematografică.

Șapte seri de festival de film cu scurtmetraje provenind din întreaga lume, selectate dintre cele peste 1.400 de filme înscrise în competiția BSFF 2018: Argentina, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Israel, Olanda, Polonia, Republica Moldova, România, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Ungaria.

Juriul BSFF 2018 este format din: Caroline Gombé [actriță de film, televiziune și teatru și director artistic al festivalului], Octavian Chiriac [animator 2D & 3D], Sorin Baica n [editor de film, producător audio-vizual], Daniel Șerbănic ă [director de imagine], Adrian Agheniței [animator 2D], Alex Doiciu [animator 3D], Bogdan Filip [director de imagine și fotograf], Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet], și Radu Munteanu, producător și regizor de film, inițiatorul & directorul festivalului BSFF. 

Mai multe informații despre membrii juriului, ca și despre programul festivalului și filmele selecționate în cadrul celei de-a treia ediții BSFF, pot fi găsite pe site-ul nostru,  www.bucharestshort.ro . Filmele sînt subtitrate în română & engleză. Biletele pentru BSFF 2018 sînt disponibile în avans şi pe toată durata festivalului pe  www.eventbook.ro , în punctele partenere Eventbook.ro, iar în timpul festivalului și la Cinemateca Eforie, cu o oră înaintea proiecțiilor.
dilemaveche.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus