Stiri de ultima ora

BRIT AWARDS 2017 David Bowie, superstar postum al galei premiilor industriei muzicale britanice

BRIT AWARDS 2017 David Bowie, superstar postum al galei premiilor industriei muzicale britanice
Cultura
La un an după moartea sa, David Bowie a obținut cu titlu postum premiile pentru cel mai bun artist solo britanic și cel mai bun album britanic miercuri seară, la Londra, la cea de a 37-a ediție a Brit Awards, relatează AFP.

Este pentru a treia oară, după 1984 și 2014, când starul pop, care a murit la 10 ianuarie 2016 la vârsta de 69 de ani, a fost ales cel mai bun artist, iar acest moment a fost celebrat cu emoție.

"Dacă David Bowie s-ar fi putut afla aici în această seară, probabil nu ar fi venit", a glumit actorul american Michael C. Hall ("Dexter"), care joacă în comedia muzicală Lazarus compusă de David Bowie și care a venit pe scenă pentru a primi trofeul.

Bowie a fost premiat apoi și la categoria albumul anului pentru "Blackstar", scos cu două zile înainte de moarte.

La această categorie premiul a fost ridicat de regizorul Duncan Jones, fiul lui David Bowie, din mâinile lui Noel Gallagher, din grupul Oasis. "El i-a susținut mereu pe oamenii puțin bizari, puțin diferiți. Acest premiu este pentru toți nebunii, pentru toți cei care iau în derâdere convențiile", a spus Duncan Jones.

"Blackstar", album testament, nu a fost selecționat pentru Grammy Awards în urmă cu zece zile la Los Angeles, unde Bowie a primit totuși alte cinci premii.

"Cerul s-a prăbușit" atunci când George Michael a murit, a declarat Andrew Ridgeley, care a venit pe scenă să-i aducă un omagiu fostului său partener din cadrul grupului Wham!, alături de membrele duetului pop Pepsie&Shirlie.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus