Stiri de ultima ora

BRIT AWARDS 2017 David Bowie poate câștiga postum încă două premii

BRIT AWARDS 2017 David Bowie poate câștiga postum încă două premii
Cultura
Regretatul cântăreț David Bowie, câștigător a patru premii Brit Awards, poate câștiga postum încă două astfel de premii, fiind nominalizat la categoriile cel mai bun album pentru Blackstar și cel mai bun artist masculin, la ceremonia care are loc miercuri seară, relatează EFE.

Cele mai importante premii ale muzicii britanice se vor înmâna la gala ce se va desfășura la O2 Arena din Londra și vor fi prezentate de Dermot O Leary, gazda programului The X Factor , și de Emma Willis, cunoscută pentru participarea la emisiunea rivală The Voice UK .

La ceremonia, ale cărei bilete de intrare s-au vândut cu 105 lire (130 de dolari), sunt prevăzute recitalurile unor vedete și trupe precum Robbie Williams, Little Mix, The 1975, Emeli Sandé, Bruno Mars și Skepta.

David Bowie, care , candidează la premiul pentru cel mai bun album alături de The 1957 ( I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It ), Kano ( Made In The Manor ), Michael Kiwanuka ( Love &Hate ) și Skepta ( Konnichiwa ).

Muzicianul britanic, care a lansat cu două zile înainte de moarte Blackstar , un album plin de referințe simbolice la moarte, a câștigat deja, în 1984 și 2014, la Brit Awards premiul de cel mai bun artist al anului. El a mai fost premiat pentru contribuția adusă muzicii în cadrul galei Brit Awards din 1996 și a primit premiul Brits Icon pentru "impactul său asupra culturii britanice", postum, în 2016, când autorul lui Starman a eclipsat ceremonia Brit Awards, care s-a desfășurat la câteva zile după moartea sa și în care i-au fost aduse multiple omagii.

Anul acesta el este favoritul caselor de pariuri pentru a câștiga premiul pentru cel mai bun artist masculin, categorie la care mai sunt nominalizați Craig David, Kano, Michael Kiwanuka și Skepta.

Leonard Cohen, care a murit la 82 de ani anul trecut, candidează la rândul său cu titlu postum la categoria de cel mai bun artist internațional. Regretatul cantautor și poet canadian este nominalizat la această categorie alături de Bon Iver (SUA), Bruno Mars (SUA), Drake (Canada) și The Weeknd (Canada).

În ceea ce privește reprezentantele sexului frumos Anohni, Ellie Goulding, Emeli Sandé, Lianne La Havas și Nao candidează la premiul de cea mai bună solistă în timp secția internațională este reprezentată de Beyoncé, Christine and the Queens, Rihanna, Sia și Solange.

Pentru premiul de cea mai bună trupă britanică se află în competiție anul acesta grupurile The 1975, Bastille, Biffy Clyro, Little Mix și Radiohead, în timp ce secțiunea internațională este reprezentată de trupele A Tribe Called Quest, Drake &Future, Kings of Leon, Nick Cave &the Bad Seeds și Twenty One Pilots.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus