Stiri de ultima ora

Breathe inaugurează miercuri seară a 61-a ediție a Festivalului de Film de la Londra (LFF)

Breathe  inaugurează miercuri seară a 61-a ediție a Festivalului de Film de la Londra (LFF)
Cultura
Breathe , filmul de debut al britanicului Andy Serkis al cărui protagonist este actorul la modă Andrew Garfield, inaugurează miercuri seară Festivalul de Film de la Londra 2017 (London Film Festival - LFF) care la această ediție va prezenta 242 de filme, între care și multe producții hispanice, relatează EFE.

Breathe , care prezintă povestea de curaj a britanicului Robin Cavendish (1930-1994), paralizat timp de 28 de ani în urma unei poliomielite, este cap de afiș al ediției din acest an care abordează numeroase subiecte politice și sociale, precum transsexualitatea sau dizabilitatea. Este vorba de primul film al regizorului Andy Serkis, cunoscut mai ales pentru rolurile sale de ficțiune precum cel al lui Gollum din The Lord of the Rings .

Despre film, Garfield, care s-a născut în SUA dar a crescut în Marea Britanie, a spus că "este o poveste reală despre ceea ce pot face mai bine oamenii: să creeze o comunitate, să se îngrijească unii pe alții și să lupte pentru drepturile lor". Se prevede ca Andrew Garfield și co-protagonista filmului, fermecătoarea Claire Foy să participe la gala de inaugurare de miercuri seară a festivalului care își închide porțile la 15 de octombrie.

Timp de 12 zile, capitala britanică va celebra bogăția cinematografică internațională cu proiecția în 15 săli a 28 de premiere la nivel mondial, 9 premiere internaționale și 34 de premiere europene. În cadrul acestui amplu program se evidențiază și numeroase producții hispanice printre care aclamata peliculă chiliană Una mujer fantástica , filmele argentiniene Una especie de familia și Zama , cubaneza Lucía și cele spaniole Abracadabra , Verónica și Verano 1993 .

London Film Festival (LFF), condus de directoarea Clare Stewart, va prezenta și producții împărțite pe secțiuni tematice dedicate iubirii, dezbaterii, terorii, cultului, animației, călătoriei și familiei pentru a furniza un ghid spectatorului. Vor avea loc numeroase dezbateri în care publicul va putea adresa întrebări unor actori, regizori sau scriitori precum Julian Rosefeldt, Cate Blanchett, David Fincher, Demis Hassabis, Nitin Sawhney, Johan Knattrup Jensen, Ian McEwan și Takashi Miike.

În prezentarea festivalului la cinematograful Odeon, din centrul Londrei, directoarea adjunctă, Amanda Nevill, a subliniat că actuala ediție celebrează "diversitatea culturilor și noile voci". La rându său, Stewart a reamintit că în aceste "vremuri tumultoase la nivel global" cineaștii de toate naționalitățile "simt nevoia urgentă de a relata povestiri și au mai mult ca oricând motive pentru a reinventa realitatea". Programul LFF de anul acesta creează "oportunitatea ca spectatorul să fie informat, provocator și să simtă plăcerea evadării și de a vedea lumea în mod diferit", a subliniat Clare Stewart.

Festivalul, care se va încheia cu filmul Three Billboards Outside Ebbing, Missouri , va include numeroase surprize, precum Battle of the Sexes , cu "oscarizata" Emma Stone în rolul tenismenei Billie Jean King.

Merită amintite Call Me By Your Name , al regizorului Luca Guadagnino, care revine la festival cu o ecranizare a romanului omonim al lui André Aciman; Downsizing , filmul satiric al reputatului Alexander Payne care aduce în atenție tema imigrației și schimbările climatice și Film Stars Don t Die in Liverpool , cu Annette Bening și Jamie Bell în distribuție.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus