Stiri de ultima ora

Bistrița-Năsăud: Cristian Pomohaci, scos de pe lista artiștilor invitați la Târgul Mare, din august

Bistrița-Năsăud: Cristian Pomohaci, scos de pe lista artiștilor invitați la Târgul Mare, din august
Cultura
Interpretul de muzică populară Cristian Pomohaci, care este în același timp și preot, nu va mai fi invitat în calitate de artist la Târgul Mare al Bistriței, ce va avea loc în perioada 19-27 august, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul acestui municipiu, Ovidiu Crețu.

Decizia vine ca urmare a acuzațiilor aduse săptămâna trecută preotului de o publicație din Cluj, potrivit cărora Cristian Pomohaci ar fi încercat să corupă sexual un tânăr care la acea dată ar fi fost minor, acuzații care sunt anchetate în prezent de polițiști și procurori.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, s-a declarat "șocat" de informațiile făcute publice și spune că a cerut Centrului municipal de cultură să nu semneze contractul cu Cristian Pomohaci.

"Eu cred că civilizat este să păstrăm o anumită reținere, dar, pentru orice eventualitate, am cerut Centrului municipal de cultură să nu semneze contractul cu Cristian Pomohaci, având în vedere situația delicată în care este. Îmi exprim, pe de o parte, totala surprindere, șocul chiar pe care l-am avut când am citit, părerea de rău că un interpret de muzică populară foarte celebru, un preot este în această situație. Sper ca adevărul să nu fie cel pe care l-am auzit, să fie totuși o greșeală sau, cum se spune, o făcătură. Dar, pentru orice eventualitate, am luat această măsură", a spus Crețu.

Pomohaci ar fi trebuit să urce pe scena Târgului Mare al Bistriței în data de 21 august, alături de Maria Dragomiroiu.

Întrebat despre suma pe care a cerut-o Cristian Pomohaci pentru a cânta la Bistrița, edilul a spus că nu cunoaște acest aspect, dar a adăugat că toate contractele cu artiștii ar fi confidențiale.

Cristian Pomohaci este originar din județul Bistrița-Năsăud, din comuna Rebrișoara, și slujește ca preot în satul Moșuni din județul Mureș.

Preotul din satul Moșuni, Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș pentru racolare de minori în scopuri sexuale, este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care urmează să ia o decizie cu privire la viitorul său în cadrul bisericii, se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, postată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat luni că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat o serie de înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus