Stiri de ultima ora

Berlinale 2019. Agnès Varda: „Trebuie să mă pregătesc să spun «la revedere» şi să plec”

Berlinale 2019. Agnès Varda: „Trebuie să mă pregătesc să spun «la revedere» şi să plec”
Cultura
Agnes Varda, marea doamnă a cinematografiei franceze, în vârstă de 90 de ani, şi-a prezentat miercuri, la Berlin, cel mai recent film, „Varda par Agnès,”, explicând că îşi ia rămas-bun de la spectatorii ei. Cineasta a completat că se va dedica mai mult instalaţiilor artistice fără ca acest lucru să implice că nu va mai face filme.

Cu câteva ore înainte de a i se decerna Premiul Berlinale Camera pentru întreaga carieră, cineasta Agnes Varda, regizoarea unor fillme precum „Le Pointe Courte” (1995), „Vagabond” (1985) sau „Cleo de 5 a 7” (1961), a respins orice încercare de a fi glorificată în vreun fel. 

„Nu sunt o legendă, sunt încă în viaţă”, a exclamat Varda după ce moderatorul a introdus-o drept o figură „legendară”. 

Ultimul ei film o arată pe regizoare discutându-şi opera cinematografică în faţa publicului, scene intercalate cu fragmente din filmele sale timpurii, precum clasicul feminist, „Cleo, de la 5 la 7”, şi cu interviuri cu actori şi cu cineaştii cu care a colaborat de-a lungul timpului, scrie Reuters. 

„E un fel de a spune «la revedere» pentru că nu mai vreau să vorbesc despre filmele mele...În ultimele cinci filme, am vorbit despre mine, despre amintirile mele. Sunt foarte interesată de alţi oameni, iar în film aţi văzut o mulţime de oameni care au fost atât de importanţi pentru mine. Trebuie să mă pregătesc să spun «la revedere» şi să plec”,  a mai declarat Varda.

Întrebată dacă acesta este ultimul său film, regizoarea a spus că s-ar putea să nu poată lucra până la 102 ani, „dar până acum e bine”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus