Stiri de ultima ora

Berlinală: Programul Culinary Cinema, ajuns la cea de-a zecea ediție

Berlinală: Programul Culinary Cinema, ajuns la cea de-a zecea ediție
Cultura
Programul "Culinary Cinema" al Festivalului Internațional de Film de la Berlin împlinește zece ani în 2015 și va prezenta, începând din 8 februarie, 13 pelicule noi sau recente despre mâncăruri, alimentație și ecologie, va oferi meniuri gătite de mari maeștri bucătari și va găzdui dezbateri despre legătura dintre alimente, cultură și politică, au anunțat miercuri organizatorii Berlinalei pe pagina de internet a evenimentului.

Foto: captură din filmul Little Forest

În prima zi a celei de-a 65-a ediții a prestigiosului festival din capitala germană, Alice Waters și Carlo Petrini, fondatorii curentului Slow Food, care promovează un mod de hrănire alternativ la fast-food, vor fi distinși cu premiul Berlinale Camera.

Ei nu numai că au dat Berlinalei, în 2006, ideea care s-a transformat în prima ediție a Cinema Culinay , în 2007, ci au și inspirat în multe alte țări acțiuni de genul *food and film* , a declarat Dieter Kosslick, directorul Berlinalei.

Proiecția fiecărei pelicule din programul principal va avea loc de la ora 19.30 și va fi urmată de o cină la restaurantul Gropius Mirror. Meniul va fi insiprat de filmul din seara respectivă și va fi realizat de chefi cu multe stele Michelin precum Michael Hoffmann, Tohru Nakamura, Michael Kempf, Paco Pérez, Massimo Bottura și Christian Lohse.

În acest an, programul Culinary Cinema are ca temă dominantă relația dintre tradiție și evoluție, iar numărul documentarelor este remarcabil , a spus Thomas Struck, autorul selecției din acest an, care cuprinde filme din Germania, Franța, Italia, Spania, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Belgia, SUA, Peru, Japonia, Australia și Coreea de Sud.

Berlinala a fost primul festival din lume de categoria A care a adus în prim plan reflectarea cinematografică a problemelor legate de alimentație, iar programul Culinary Cinema este printre cele mai apreciate de public. În 2014, s-a organizat, în paralel, și un târg de gastronomie în centrul Berlinului, care s-a bucurat de mare succes, așa încât nu va lipsi nici în 2015.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus